Let op: vanwege de coronamaatregelen hebben we moeten besluiten om de voorstellingen van Van Gogh in Me te vervangen met een ander programma: Di Lasso’s Tranen van Petrus. Hebt u al kaarten gekocht? Neem dan zelf geen contact op met de concertlocaties, maar wacht tot u benaderd wordt. Meer informatie over deze veranderingen en over hoe het Nederlands Kamerkoor omgaat met de coronamaatregelen is te vinden op deze pagina.

Noem de naam Van Gogh, en je denkt aan een schilderij, of aan een kleur. Aan een landschap waar je doorheen bent gereden. Aan gebrek aan erkenning, of aan eenzaamheid. Aan je eigen schildertalent, of het gebrek eraan. In de voorstelling Van Gogh in Me staat de kijker centraal. Wat doet Van Gogh met jou? Met de zangers van het Nederlands Kamerkoor? En wat deed het met Gustav Klimt, groot bewonderaar van Van Gogh?

In Van Gogh in Me neemt het Nederlands Kamerkoor zijn publiek mee naar het Europa van het fin de siècle, aan het eind van de 19e eeuw. De tijd van Satie, Debussy en Mahler, en van Van Gogh en Klimt. Maar ook een roerige tijd van nieuwe ontdekkingen en waarheden, globale onrust en razendsnelle veranderingen. In deze audiovisuele totaalervaring wordt het publiek zowel toeschouwer als deelnemer: de grenzen tussen muziek, beeld, artiest én publiek vervagen, de schilderijen worden hoorbaar, en de klanken van de muziek worden zichtbaar. Het publiek krijgt niet alleen een indruk van de tijdsgeest van het Europa van toen, maar voelt ook de sterke overeenkomsten met het Europa van nu. Van Gogh in Me is een stap in het verleden, een blik op de toekomst.

Muziek van o.a. Saint-Saëns, Debussy, Satie, Mahler, Schönberg

Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra chef-dirigent

fuse* audiovisuals 

i.s.m. Van Gogh Museum en Belvedere Museum Wenen

Concertagenda

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*