Let op: vanwege de coronamaatregelen kan deze concertreeks geen doorgang vinden. Kaartkopers krijgen vanzelf bericht van hun concertlocatie. Het Nederlands Kamerkoor gebruikt deze tijd om een bijzondere nieuwe videoregistratie te maken die binnenkort opgenomen zal worden. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van het NKK!

Zowel doorgewinterde koorliefhebbers als nieuwe bezoekers kunnen hun hart ophalen bij dit Fins getinte programma van het Nederlands Kamerkoor. Het adembenemende Vigilia, gecomponeerd door de Fin Einojuhani Rautavaara, valt met zekerheid in de categorie ‘monumentale koorwerken’. Na de spraakmakende uitvoeringen van grote Russisch georiënteerde koorwerken als de Vespers van Rachmaninoff en het Concert voor Koor van Alfred Schnittke, zet chef-dirigent Peter Dijkstra nu alles op alles in een uitvoering van de Finse tegenhanger van de Vespers van Rachmaninoff.

Einojuhani Rautavaara (1928-2016) schreef zijn Vigilia voor de orthodoxe liturgie, geïnspireerd door een ervaring uit zijn jeugd, toen hij een orthodox klooster bezocht. De klanken van dit werk ademen de geur van door wierook benevelde gewelven van Byzantijnse kerken. Er klinkt onheilspellend gefluister, magisch gemompel en een donderende koorklank in dit onvergetelijke werk van een van de grootste Finse componisten van deze tijd.

 

Einojuhani Rautavaara Vigilia

Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra chef-dirigent

Concertagenda

 • do. 29 april 2021 20:00

  Grote Kerk - Enschede

  – geannuleerd – 

 • vr. 30 april 2021 20:15

  Muziekgebouw aan 't IJ - Amsterdam

  – geannuleerd – 

 • za. 1 mei 2021 00:00

  Heilige Geestkerk - Heerenveen

  – geannuleerd – 

 • zo. 2 mei 2021 15:00

  Nieuwe Kerk - Den Haag

  – geannuleerd – 

 • wo. 5 mei 2021 20:15

  TivoliVredenburg - Utrecht

  – geannuleerd – 

 • vr. 7 mei 2021 20:00

  Grote Kerk - Zwolle

  – geannuleerd – 

 • za. 8 mei 2021 20:15

  Philharmonie - Haarlem

  – geannuleerd – 

 • zo. 9 mei 2021 15:00

  Parkstad Limburg Theaters - Kerkrade

  – geannuleerd – 

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*