★★★★ “Peter Dijkstra weet kracht, energie en precisie te bundelen. Het Nederlands Kamerkoor bezit daarbij in de 20-koppige bezetting een vrij ideale mix van massa, wendbaarheid en vitaliteit.” – Mischa Spel, NRC
Lees de volledige recensie

Het Weihnachts-Oratorium is niet meer weg te denken bij het Nederlands Kamerkoor. Met steeds weer nieuwe topensembles, maar altijd onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra, verrijkt en verdiept het koor zijn blik op dit meesterwerk van Bach. “Veel meer valt er met Kerst niet te wensen”, schreef NRC dan ook over het Weihnachts-Oratorium van het Nederlands Kamerkoor in 2016.

In 2017 werkt het Nederlands Kamerkoor samen met de absolute top van barokmusici: Concerto Köln, een van de beste oudemuziekensembles ter wereld, en solisten Louise Kemény, Maarten Engeltjes, James Gilchrist en Andreas Wolf. Het complete Weihnachts-Oratorium klinkt: van de feestelijke cantate voor Eerste Kerstdag tot die voor Driekoningen.

Johann Sebastian Bach Weihnachts-Oratorium BWV 248 (cantate 1-6)

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
Concerto Köln
Peter Dijkstra chef-dirigent

Solisten
Louise Kemény / Hannah Morrison (Keulen) sopraan
Maarten Engeltjes countertenor
James Gilchrist / Tilman Lichdi (Keulen) tenor
Andreas Wolf bas

“In het Weihnachts-Oratorium draait alles om hoop. Hoop over de belofte van een nieuw leven, hoop voor de mensheid,” zei Maarten Engeltjes onlangs over het werk in een interview uit het Nederlands Kamerkoor Magazine. Lees het complete interview hier

Download hier de liedteksten en vertalingen.

Download hier de liedteksten en vertalingen geschikt voor telefoon/tablet (zwarte achtergrond).