Bachs Weihnachts-Oratorium is de ideale manier om kerst feestelijk in te luiden. Volgens traditie werken het Nederlands Kamerkoor en chef-dirigent Peter Dijkstra ieder jaar samen met een ander topensemble en solisten van wereldformaat. Dit jaar werkt het Nederlands Kamerkoor samen met het baanbrekende Praagse barokgezelschap Collegium 1704. En uiteraard klinkt bij het Nederlands Kamerkoor, zoals altijd, het complete Weihnachts-Oratorium: van de feestelijke cantate voor Eerste Kerstdag tot die voor Driekoningen. Een mooiere manier om de feestdagen in te gaan is er haast niet.

★★★★ “Peter Dijkstra weet kracht, energie en precisie te bundelen”, schreef de NRC over het Weihnachts-Oratorium in 2017.

J.S. Bach Weihnachts-Oratorium BWV 248 (cantate 1-6)

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
Collegium 1704
Peter Dijkstra dirigent

Solisten
Hannah Morrison sopraan
Maarten Engeltjes countertenor
Benedikt Kristjansson tenor
Tobias Berndt bas

U kunt hier het programmaboekje vinden. Klikt u hier voor de versie voor tablet of mobiel.