Let op: Als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen zijn we helaas genoodzaakt om de Nederlandse concerten van het Weihnachts-Oratorium t/m 18 december te annuleren. De avondlockdown, de aanvullende restricties en het feit dat verplaatsing naar de middag voor de concertlocaties geen mogelijkheid is bieden ons geen andere mogelijkheid. De geplande concerten in Duitsland gaan vooralsnog wél door – zodra we meer informatie hebben over de situatie na 18 december laten we u dat weten.


Johann Sebastian Bach
 Weihnachts-Oratorium (cantates 1-6)

Nederlands Kamerkoor
Freiburger Barockorchester
Peter Dijkstra chef-dirigent

Hugo Hymas Evangelist, tenor
Kateryna Kasper sopraan
Wiebke Lehmkuhl alt
Konstantin Krimmel bas

 

★★★★ NRC: “tweeënhalf uur vol aanstekelijke feestelijkheid en vertroostende verstilling”

Roffelende paukenslagen en schallende trompetten: de uitvoering van het feestelijke Weihnachts-Oratorium is inmiddels vaste traditie voor het Nederlands Kamerkoor. Dit jaar werkt het koor voor de uitvoering van Bachs meesterwerk voor kerst samen met het Freiburger Barokorkest, de absolute top van de barokensembles. In combinatie met Peter Dijkstra, chef-dirigent van het Nederlands Kamerkoor, en zijn gelauwerde interpretatie van het repertoire van Bach, belooft dit een onvergetelijke uitvoering van het Weihnachts-Oratorium te worden.

 

Utrecht Zingt met het Nederlands Kamerkoor: op 30 november organiseert het Nederlands Kamerkoor i.s.m. ZIMIHC theaters Utrecht een workshop rondom het Weihnachts-Oratorium: kijk hier voor meer informatie!

Concertagenda

Gerelateerde concerten

alle concerten

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid