– Concerten zijn al geweest –

Ieder jaar luidt het Nederlands Kamerkoor kerst feestelijk in met Bachs Weihnachts-Oratorium. Dit jaar gaat het Nederlands Kamerkoor een samenwerking aan met het meest swingende barokensemble dat Europa rijk is: het Belgische B’Rock. Het complete Weihnachts-Oratorium klinkt: van de feestelijke cantate voor Eerste Kerstdag tot die voor Driekoningen.

“Het Jauchzet, frohlocket ademt fel enthousiasme, de Sinfonia (Cantate 2) is elegant en dansant en de engelen zingen gepeperd het Ehre sei Gott. Veel meer valt er met Kerst niet te wensen.”

– Mischa Spel, NRC, 16-12-2016

Programma
J.S. Bach – Weihnachts-Oratorium BWV 248
Cantate 1 t/m 6

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
B’Rock
Peter Dijkstra dirigent

Solisten:
Mikael Stenbaek Evangelist/ tenor
Grace Davidson sopraan (vervanging Ruby Hughes*)
Marian Dijkhuizen alt
Jasper Schweppe bas

* Grace Davidson vervangt Ruby Hughes, die wegens ziekte niet mee kan zingen.

Over Grace Davidson: De Engelse sopraan Grace Davidson specialiseert zich in de uitvoering en opname van barokmuziek. Ze heeft de prestigieuze Early Music Prize gewonnen terwijl ze aan de Royal Academy of Music in Londen studeerde, en heeft sindsdien een succesvolle internationale carrière. Ze werkte samen met belangrijke barokensembles, gedirigeerd door Sir John Eliot Gardiner, Paul McCreesh, Philippe Herreweghe en Harry Christophers. Als solist in Fauré’s Requiem werkte ze samen met Tenebrae en het LSO, waarop de Times zei: “Grace Davidson made Pie Jesu the simplest and most precious of gifts.”

 

Concertagenda

Gerelateerde concerten

alle concerten

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…