Over COVID-19: het Nederlands Kamerkoor komt bij u thuis

13 maart 2020

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom de uitbraak van COVID-19 moeten het Nederlands Kamerkoor alle concerten tot en met 1 juni 2020 uitstellen of annuleren. Voor de concerten van NKK NXT geldt dat de voorstellingen worden verplaatst naar 27 september, voor alle andere concerten volgt spoedig meer informatie. Voor meer informatie over specifieke concerten en de (financiële) afwikkeling nemen de bewuste concertlocaties contact op met kaartkopers.  Het Nederlands Kamerkoor volgt de adviezen van het RIVM de GGD’s. Hebt u vragen over specifieke concerten? Kijkt u dan alstublieft op de website van de desbetreffende concertlocatie. 

Het is deze dagen oorverdovend stil in de concertzalen van Nederland. Voor alle thuisblijvers en thuiswerkers, mensen in zelf-isolatie en eenzame kantoorwerkers geven wij graag een duwtje in de rug met de mooiste muziek. (Koor)muziek is bij uitstek een middel voor wat bezinning in een drukke tijd en kan hopelijk wat pijn verlichten.

Het Nederlands Kamerkoor geeft t/m 1 juni geen concerten, net als al onze collega- ensembles, orkesten en andere gezelschappen. Toch komen we graag naar u toe, maar dan in digitale vorm. We hebben onze zangers en stafleden gevraagd om een selectie te maken van hun eigen favoriete muziekstukken en met u te delen, zodat u toch nog kunt genieten van de mooiste (koor)muziek. Op aanraden van niemand minder dan onze eigen zangers. We blijven deze pagina de komende dagen aanvullen, dus kom hier vooral terug om nieuwe selecties en stukken te vinden om de komende dagen mee door te komen.

Naast de persoonlijke favorieten hebben we ook een initiatief gestart, speciaal gericht op alle ouderen en kwetsbaren die deze tijd achter gesloten deuren moeten leven: #nietvergeten. We vragen musici uit heel Nederland om persoonlijke videobooschappen en muziek op te nemen om te laten zien dat we deze groepen mensen niet zijn vergeten. Bekijk hier de eerste inzendingen of doe mee als musicus!

 

Curated by NKK – handgeselecteerde muziek door onze koor- en stafleden

De selectie van:

 

 

Eline Welle, alt

De selectie van:

 

 

Mónica Monteiro, sopraan

De selectie van:

 

 

Dorien Lievers, alt

De selectie van:

 


Tido Visser
Algemeen en artistiek directeur

De selectie van:

 

 

Gilad Nezer, bas

De selectie van:

 

 

Marleene Goldstein, alt


De selectie van:

 

 

Annet Lans, sopraan

De selectie van:

 

Imre Ploeg, coördinator talentontwikkeling & participatie

Uit de schatkist van het Nederlands Kamerkoor

Johannes-Passion met Reinbert de Leeuw en Holland Baroque

De mis van Martin

 

72 Angels van Lera Auerbach

Bestel hier de cd van 72 Angels
Motetten van Bach

 

Curse upon Iron van Veljo Tormis

 

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*