Cressida Sharp

Cressida begon haar carrière als choral scholar op de Universiteit van Cambridge. Ze studeerde af in 2011 met een BA Klassieke Oudheid, maar wijdde zich de jaren daarna vooral aan het zingen, zowel als solist als in kleine ensembles. Haar werk varieerde van de hoofdrol in Massenet’s Manon tot een rol in Couperin’s Leçons de Ténèbres, en daarnaast nog veel werken van hedendaagse componisten.

Eind 2014 begon Cressida met zingen bij de Zürcher Sing-Akademie, waar ze de wereld van professionele kamerkoren leerde kennen. Ze had hierdoor het privilege om met dirigenten van over de hele wereld te werken. In de periode 2015-2017 tourde ze door o.a. China, Israël, New York en Zuid-Amerika.

Cressida werkt naast het Nederlands Kamerkoor ook met the Bach Choir of the Netherlands en met verschillende Engelse en Zwitserse koren. Sinds begin 2016 vormt ze een vocaal duo met de alt Sytse Buwalda. Als solist ligt haar voorkeur vooral bij het zingen bij grote Oratoriumverenigingen; een traditie die de kern vormt in het muzikale landschap van haar thuis, Yorkshire.

Ze blijft haar tijd verdelen tussen muziek en de academische wereld.

Cressida is sinds april 2017 kernlid bij het Nederlands Kamerkoor.