De stille Passie: Aus Liebe

5 maart 2021

Voor De stille Passie verklankt het Nederlands Kamerkoor de stille passieverhalen van 2021. Om het gemis van de talloze geannuleerde passieconcerten op te vangen brengt het Nederlands Kamerkoor in een vierdelige miniserie zangers en gasten samen. Deze week: aflevering 1, Aus Liebe, met Mónica Monteiro (sopraan) en Ineke Verbeek (verpleegkundige en planner St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein). Mónica zingt de sopraanaria Aus Liebe uit de Matthäus-Passion en vertelt over haar ervaringen in een tijd zonder concerten, waarin ze haar passie niet kan uitoefenen. Ineke vertelt over haar ervaringen in het ziekenhuis, in een tijd waarin juist alles op alles gezet moet worden en er geen einde aan het werk lijkt te komen.

 

Lees meer over dit project en bekijk de informatie over de andere afleveringen op deze pagina!

 

Steun onze zangers

Voor het tweede jaar op rij ondervinden onze musici de financiële gevolgen vanwege het wegvallen van de Matthäus en de Johannes-Passion. Daarnaast voelen zij ook het groeiende gemis van het niet kunnen uitoefenen van hún grote passie: zingen voor publiek. Vorig jaar hebben wij mede dankzij uw fantastische donaties de nodige steun kunnen bieden aan onze zangers. Ook dit jaar doen we opnieuw een beroep op uw steun, zodat onze musici hun muziek ten gehore kunnen blijven brengen en we met vereende kracht onze positie aan de wereldtop kunnen behouden.

Doneer nu

 

De Matthäus Missie met Reinbert de Leeuw

Bestel nu via onze webshop deze bijzondere dvd/cd-box met met de documentaire De Matthäus-Missie van Reinbert de Leeuw. In 2015 leidde Reinbert de Leeuw het Nederlands Kamerkoor en Holland Baroque in Bachs Matthäus-Passion. Niet alleen bevat de box een documentaire over de bijzondere en ontroerende aanpak van de wijlen Reinbert de Leeuw, maar ook een concertregistratie op dvd en een opname van de Matthäus op cd. Nu beschikbaar in onze webshop!

Nu bestellen

 


 

 

De stille Passie is een initiatief van het Nederlands Kamerkoor

Aflevering 1: Aus Liebe

Mónica Monteiro sopraan
Maartje van Weegen presentatie
Ineke Verbeek gast

Leon Berendse fluit
Esther van der Ploeg en Vincent van Wijk hobo
Gerard de Wit orgel

Imre Ploeg, Joost Verheggen, Niels de Groot redactie
Laura Jonker producent

Onno van Ameijde beeldregie en camera
Jasper Verkaart camera, montage
Marijn Zurburg camera
Maarten Elzinga geluid en mastering

Met dank aan: TivoliVredenburg, St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein, Barbara Kos

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*