De stille Passie: Geduld! Geduld!

24 maart 2021

Voor De stille Passie verklankt het Nederlands Kamerkoor de stille passieverhalen van 2021. Om het gemis van de talloze geannuleerde passieconcerten op te vangen brengt het Nederlands Kamerkoor in een vierdelige miniserie zangers en gasten samen. Deze week gaat Maartje van Weegen in gesprek met restaurantmanager Thijs Sicking en tenor Alberto ter Doest, die in een prachtig maar stil restaurant de aria Geduld! Geduld! zingt. Thijs en Alberto gaan met elkaar in gesprek over het afwachten, een ondernemende houding, en hoe ze beiden op hun eigen manier zijn omgegaan met de uitdagingen van deze tijd.

 

Lees meer over dit project en bekijk de informatie over de andere afleveringen op deze pagina!

 

Steun onze zangers

Voor het tweede jaar op rij ondervinden onze musici de financiële gevolgen vanwege het wegvallen van de Matthäus en de Johannes-Passion. Daarnaast voelen zij ook het groeiende gemis van het niet kunnen uitoefenen van hún grote passie: zingen voor publiek. Vorig jaar hebben wij mede dankzij uw fantastische donaties de nodige steun kunnen bieden aan onze zangers. Ook dit jaar doen we opnieuw een beroep op uw steun, zodat onze musici hun muziek ten gehore kunnen blijven brengen en we met vereende kracht onze positie aan de wereldtop kunnen behouden.

Doneer nu

 

Wil je meer weten over het restaurant Hemel & Aarde of een van hun heerlijke maaltijden thuis laten bezorgen! Kijk dan op de website van Restaurant Hemel & Aarde!

De Matthäus Missie met Reinbert de Leeuw

Bestel nu via onze webshop deze bijzondere dvd/cd-box met met de documentaire De Matthäus-Missie van Reinbert de Leeuw. In 2015 leidde Reinbert de Leeuw het Nederlands Kamerkoor en Holland Baroque in Bachs Matthäus-Passion. Niet alleen bevat de box een documentaire over de bijzondere en ontroerende aanpak van de wijlen Reinbert de Leeuw, maar ook een concertregistratie op dvd en een opname van de Matthäus op cd. Nu beschikbaar in onze webshop!

Nu bestellen

 


 

 

De stille Passie is een initiatief van het Nederlands Kamerkoor

Aflevering 3: Geduld! Geduld!

Alberto ter Doest tenor
Maartje van Weegen presentatie
Thijs Sicking gast

Freek Borstlap viola da gamba
Gerard de Wit orgel

Imre Ploeg, Joost Verheggen, Niels de Groot redactie
Laura Jonker producent

Onno van Ameijde beeldregie camera en montage
Linde Dorenbos camera assistent
Jasper Verkaart camera en montage
Marijn Zurburg camera
Maarten Elzinga geluid en mastering

Met dank aan: Restaurant Hemel & Aarde en Hotel Nox

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*