De stille Passie

5 maart 2021

Het Nederlands Kamerkoor presenteert: De stille Passie. Nu talloze passieconcerten wegvallen voor zowel professionele musici als amateurgezelschappen blijft het passieverhaal van 2021 oorverdovend stil. Muziekliefhebbers missen een jaarlijkse traditie die van de kerk tot de concertzaal reikt, professionele musici zien een groot deel van hun jaarinkomen voor hun ogen verdampen. Het Nederlands Kamerkoor bracht daarom vier zangers samen met vier gasten, die elk op een eigen manier door de coronacrisis geraakt zijn. Elke gast krijgt een aria uit de Matthäus-Passion te horen. Daaromheen gaan ze met elkaar in gesprek, geleid door voormalig presentator Maartje van Weegen. Wat verbindt hen? Wat beleven ze in de tijdloze muziek van Bach? Wat zijn de stille passieverhalen van 2021? Vanaf 12 maart publiceren we vier vrijdagen lang een nieuwe aflevering in deze miniserie en vanaf 29 maart worden de afleveringen uitgezonden op NPO 2 Extra.

Hoe kan ik de serie bekijken?

Er zijn verschillende manieren om deze videoserie te bekijken! De video’s zijn apart van elkaar te bekijken op deze pagina’s en onze socialmediakanalen. Daarnaast zal de NTR de serie uitzenden op het cultuurkanaal NPO 2 Extra in de dagen voor Pasen: van maandag 29 maart t/m donderdag 1 april wordt elke avond om 19:10 één aflevering uitgezonden. Na de uitzendingen worden de afleveringen ook beschikbaar gemaakt via NPO Start. Tevens is het Nederlands Kamerkoor rondom deze serie een samenwerking aangegaan met Stichting GeheugenVenster, waardoor de serie nu ook in verpleeg- en verzorgingshuizen door heel Nederland te bekijken is! Lees hier meer over deze samenwerking.

 

Steun onze zangers

Voor het tweede jaar op rij ondervinden onze musici de financiële gevolgen vanwege het wegvallen van de Matthäus en de Johannes-Passion. Daarnaast voelen zij ook het groeiende gemis van het niet kunnen uitoefenen van hún grote passie: zingen voor publiek. Vorig jaar hebben wij mede dankzij uw fantastische donaties de nodige steun kunnen bieden aan onze zangers. Ook dit jaar doen we opnieuw een beroep op uw steun, zodat onze musici hun muziek ten gehore kunnen blijven brengen en we met vereende kracht onze positie aan de wereldtop kunnen behouden.

Doneer nu

 

Aflevering 1: Aus Liebe

Mónica Monteiro sopraan
Ineke Verbeek gast (PACU-verpleegkundige St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein)

Bekijk meer informatie op deze pagina

 

Aflevering 2: Komm, süßes Kreuz

Jasper Schweppe bas
Maartje van Dijk gast (student Universiteit Utrecht)

 

Bekijk meer informatie op deze pagina

 

Aflevering 3: Geduld! Geduld!

Alberto ter Doest tenor
Thijs Sicking gast (horecamanager restaurant Hemel & Aarde)

gaat in première op 26 maart, 18:30 uur
Bekijk meer informatie op deze pagina

 

Aflevering 4: Erbarme dich

Eline Welle alt
Michiel Josephus Jitta gast

Opgenomen in de Pieterskerk Leiden

 

 

Bekijk meer informatie op deze pagina

gaat in première op 2 april, 18:30 uur


 

De Matthäus Missie met Reinbert de Leeuw

Bestel nu via onze webshop deze bijzondere dvd/cd-box met met de documentaire De Matthäus-Missie van Reinbert de Leeuw. In 2015 leidde Reinbert de Leeuw het Nederlands Kamerkoor en Holland Baroque in Bachs Matthäus-Passion. Niet alleen bevat de box een documentaire over de bijzondere en ontroerende aanpak van de wijlen Reinbert de Leeuw, maar ook een concertregistratie op dvd en een opname van de Matthäus op cd. Nu beschikbaar in onze webshop!

 

Nu bestellen

 

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*