NKK Online: Downtown Uptown

18 april 2021

Deze videoregistratie is een alternatief voor de geannuleerde concertreeks Vespers van de toendra. Meer informatie over deze videoregistratie en de publicatiedatum volgen binnenkort. Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief van het Nederlands Kamerkoor en u ontvangt vanzelf bericht in uw inbox!

Orlando di Lasso Lamentationes Jeremiæ Prophetæ
Evelin Seppar Cities
Luciano Berio Cries of London
Marijn Simons City of the Soul

Terwijl we reikhalzend uitkijken naar de heropening van Nederland brengt het Nederlands Kamerkoor een nieuwe videoregistratie uit: Downtown Uptown. Met Di Lasso’s meesterlijke klaagzangen van de profeet Jeremia, gebaseerd op de verwoesting van de stad Jeruzalem, brengt het koor een ode aan de wervelende en bruisende stad zoals die hopelijk steeds weer dichterbij komt, maar ook een herinnering aan het desolate en uitgestorven straatbeeld van de afgelopen maanden. In een bijzondere videoregistratie, opgenomen in de industriële Werkspoorkathedraal in Utrecht, bezingt het koor onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra het stadse leven zoals het was en zoals het hopelijk weer gaat worden.

“How lonely sits the city that was full of people!”

Orlando Di Lasso’s  Lamentationes Jeremiae Prophetae, de klaagzangen van de profeet Jeremia, beginnen met de woorden “How lonely sits the city that was full of people!”. Het werk van deze meestercomponist uit de Renaissance is doorwrocht van hartverscheurende pijn die volgt op de verwoesting van de heilige stad en eenzaamheid, maar ook van hoop en hereniging. Het Nederlands Kamerkoor wisselt delen uit de klaagzang af met werk van Luciano Berio, waar de kreten van de straatverkopers in Londen in doorklinken, en werk van Marijn Simons en Evelin Seppar.

Meer informatie over deze videoregistratie en de publicatiedatum volgen binnenkort. Schrijf u hieronder in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

beeld: Juri Hiensch