NKK NXT

Het Nederlands Kamerkoor presenteert een nieuw, baanbrekend talentontwikkelingstraject:

Op 18 september 2017 ging de eerste pilot-editie van NKK NXT van start. 9 gemotiveerde, jonge zangers werken een half jaar aan hun eigen voorstelling. In het weekend van 10 en 11 maart vindt de première plaats. Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven!

Het traject

Wil jij je ontwikkelen als ensemblezanger van de toekomst? Maak als NKK-NXT-trainee samen met je collega’s een eigen relevant concertprogramma, onder begeleiding van professionals van het Nederlands Kamerkoor. Ontwikkel je skills op het gebied van samenzang en stemgebruik, maar ook van conceptontwikkeling, productie en marketing.

Voor wie is NKK NXT?

Je bent recentelijk afgestudeerd van een opleiding Zang, Docent Muziek, Koordirectie, Compositie of Musician 3.0.

Je hebt interesse in ensemblezang, maar bent op zoek naar meer: je wilt je verder ontwikkelen als maker en leider. Je hebt een boodschap die je met jouw kunst wilt overbrengen. Je wilt een jong publiek meenemen in jouw verhaal. En je wilt je organisatorische kwaliteiten verder ontwikkelen.

Wat bieden wij je?

Een aanstelling van 0,4 fte van 1 september 2017 t/m 1 april 2018 tegen minimumloon.

In deze 26 weken vorm je een ensemble met de andere trainees, waarmee je een eigen relevant concertprogramma ontwikkelt. Professionals van het Nederlands Kamerkoor begeleiden je en geven workshops over ensemblevorming, conceptontwikkeling, productie en marketing.

Hoe meld je je aan?

De aanmeldingsprocedure voor de tweede editie (2018-2019) opent in het voorjaar van 2018. De procedure bestaat uit een motivatiebrief, waarin je omschrijft welk maatschappelijke onderwerp jou momenteel bezighoudt en welke rol jij voor ensemblezang ziet in de 21e eeuw, en twee selectiedagen, waarbij met alle auditanten individueel én in groepsverband wordt gewerkt. .

Vragen? Bel Lizet Spijker (coördinator Educatie/Participatie) op 030-2303020 of mail naar nkk-nxt@nederlandskamerkoor.nl.

NKK NXT is ontwikkeld i.s.m.

en wordt mede mogelijk gemaakt door