Zangstages

Het Nederlands Kamerkoor is al 80 jaar hét kamerkoor van Nederland, en graag dragen wij onze kennis over aan jonge zangers van Nederland die zich op het gebied van klein koor willen ontwikkelen.

In de afgelopen jaren liepen veel stagiairs mee met projecten van het Nederlands Kamerkoor o.l.v. internationale topdirigenten, zoals Peter Dijkstra, Hartmut Haenchen en Richard Egarr. Een aantal heeft na een succesvolle stage de kans gekregen mee te zingen tijdens concerten in bijv. het Koninklijk Concertgebouw; enkelen worden nu regelmatig gevraagd om mee te zingen met grotere producties.

Programma’s

In seizoen 2017-2018 zijn de volgende programma’s opengesteld voor stagiaires:

De kleine omvang van het koor maakt dat er niet meer dan één stageplaats per stemgroep beschikbaar is. Dit betekent dat elke stagiair veel individuele aandacht krijgt. Je repeteert het hele project mee en krijgt een persoonlijke begeleider toegewezen uit je eigen stemgroep. Deze begeleider zal het project ook met je evalueren en je met raad en daad terzijde staan. In principe zingen stagiairs de concerten niet mee; wel krijg je een vrijkaartje voor een van de concerten in de serie.

Vaak kun je voor een dergelijke stage studiepunten krijgen. Informeer daarvoor bij je eigen instelling.

Meld je aan!

Een uitgebreide profielomschrijving vind je hier.
Interesse? Download hier het aanmeldingsformulier!