Voorprogramma’s

In het kader van Zingen doe je samen! vinden tegenwoordig bij een groot deel van onze concert voorprogramma’s plaats. Dit zijn korte optredens van zo’n 15 minuten door een amateurkoor dat deelneemt aan ons educatieprogramma. Zij hebben voorafgaand aan het concert een workshop ontvangen door een van de zangers van het Nederlands Kamerkoor.

Hier vindt u een overzicht van de voorprogramma’s die plaatsvinden in seizoen 2016-2017.

goudsch-kamerkoorHet Goudsch Kamerkoor richt zich met name op a-capellakoorzang en kiest daarbij klassieke muziek uit een breed repertoire, van de Renaissance tot eigentijdse werken, zowel geestelijk als wereldlijk. Het koor treedt op bij gelegenheden van uiteenlopende aard en geeft circa acht uitvoeringen per jaar in Gouda en omstreken. Dirigent is Mark Lippe.

cappella-stella-marisCappella Stella Maris (2008) is een Haags vocaal ensemble van enthousiaste en gemotiveerde amateurzangers onder muzikale leiding van Mikae Natsuyama. De meesten van onze leden zijn ervaren (koor)zangers, hebben zangles gehad en hebben een passie voor het zingen van oude muziek. Hun repertoire bestaat hoofdzakelijk uit liturgische werken uit de renaissance maar regelmatig worden er zijsprongen gemaakt naar de werken van meestercomponisten uit de 10de tot en met de 17de eeuw.

bavocantorij

De Bavo Cantorij, die uit ruim 35 leden bestaat, is geselecteerd uit de senioren meisjes en mannen van het Kathedrale Koor. Zij zingen regelmatig binnen en buiten de Kathedraal. Het koor streeft er naar op een zo hoog mogelijk niveau te zingen. Dirigente is Sanne Nieuwenhuijsen.

podevijn

Podevijn kwam voor het eerst bijeen op 18 januari 1991, op initiatief van enkele docenten van het lyceum Fons Vitae in Amsterdam. De afgelopen jaren heeft het ensemble verschillende veranderingen ondergaan: het aantal zangers per stemsoort werd uitgebreid en de programmering werd projectmatig van opzet. Dirigent is Robert Dijkstra.

convocaal

Kamerkoor Convocaal is in 1995 ontstaan en in januari 1997 werd het koor “officieel” opgericht. De doelstellingen van het koor zijn: kwaliteit, muzikaliteit, uitstraling en plezier. Bij Convocaal zingen amateurs met een redelijk geoefende stem. Het repertoire bestaat uit klassieke muziek van de renaissance tot de twintigste eeuw, die meestal a capella wordt gezongen. Dirigent is Coert Bremmers.

collegium-musicum-sallandKamerkoor Collegium Musicum Salland (CMS) is in 2008 ontstaan uit een projectkoor. In 2009 zijn wij met veel enthousiasme doorgegaan als kamerkoor. Het koor bestaat uit 24 geoefende amateur-zangers uit Ommen en wijde omgeving en wordt geleid door Henk Ophoff.

 

collegium-musicum-leidenCollegium Musicum is een van de grootste en oudste studenten koor- en orkestverenigingen van Nederland. Het kamerkoor van CM bestaat  uit zo’n 20 leden. Dit zijn de ervaren zangers uit het grootkoor die in het kamerkoor meer uitdaging vinden. Dirigent is Gilles Michels.

kamerkoor-lelystad

KamerKoorLelystad is een ambitieus kamerkoor voor de gevorderde amateurzanger, en heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een kwalitatief goed kamerkoor. Het koor werd in 2012 winnaar op het Nederlands Korenfestival in de categorie klassiek en won in dat jaar tevens de amateurkunstprijs van Lelystad. Dirigent is Francis Evers. 

jong-vocaal-groningenJong Vocaal Groningen heeft een zeer goede reputatie opgebouwd en geeft concerten in geheel Europa. Het ensemble stond 20 jaar onder leiding van zangpedagoge Nanny ter Wiel en sinds februari 2016 heeft Merlijn Wackers het stokje overgenomen. Er is een verscheidenheid aan repertoire: liederen uit de Middeleeuwen, Renaissance en Barok, muziek van Schubert tot hedendaagse componisten, van opera tot musical.

concerto-cheriseConcerto Cherise is een koor dat in 2005 werd opgericht door drie zangers en een student orkestdirectie die elkaar leerden kennen bij het Utrechts Studenten Koor en Orkest. De oprichters hadden een jong koor voor ogen waarbij zangkwaliteit en gezelligheid hand in hand gaan. Concerto Cherise is een projectkoor waar ieder project verschillende mensen aansluiten, al heeft het een vrij stabiele vaste kern. Dirigent is Arnaud van Gelder.

Amsemble is een projectkoor dat in 2014 is opgericht voor zeer ambitieuze koorzangers. In een korte maar intensieve repetitieperiode wordt een bijzonder programma neergezet dat meerdere keren op hoog niveau wordt uitgevoerd. Amsemble wil op deze manier een podium bieden aan (jonge) zangers die op zoek zijn naar muzikale uitdagingen. Per jaar worden er 4-7 projecten georganiseerd rondom een speciaal thema waarbij er altijd op zoek wordt gegaan naar een bijzonder combinatie in bezetting, stijl of toedracht. Amsemble staat onder leiding van oprichter en dirigent Benjamin Bakker.

vrouwenkoor-sarabandeHet vrouwenkoor Sarabande is een ambitieus koor dat uit maximaal 21 vrouwen bestaat. Het koor is opgericht door zangpedagoge en dirigente Klaziene van der Vinne, met diverse zangleerlingen vormde zij Sarabande.

 

lelikoor-amsterdamHet Lelikoor is een kamerkoor dat vanaf 1987 bestaat en is samengesteld uit goed geschoolde amateurs, die allen een brede ervaring hebben in koormuziek. Het koor komt voort uit een groep zangers van de Amsterdamse Lerarenopleiding d’Witte Leli. Sinds de oprichting staat het koor onder leiding van JanJoost van Elburg.

cov-steenwijk

De Christelijke Oratoriumvereniging Steenwijk e.o. is opgericht in 1947 en heeft ruim 70 leden. In de loop der jaren heeft het koor een traditie opgebouwd in het uitvoeren van oratoria, missen en andere werken voor grote  koren. Aan hun concerten wordt meegewerkt door een professioneel orkest en professionele vocale en soms instrumentale solisten. Dirigent is Rob Meijer.

ars-vocalisDelfts Kamerkoor Ars Vocalis heeft op het repertoire klassieke werken van renaissance tot heden staan, zowel wereldlijke als religieuze muziek. Werken van Nederlandse componisten hebben hun warme belangstelling. Het koor richt zich op een bijdrage aan de Delftse samenleving en werken graag samen met andere koren en instrumentalisten. Dirigent is Takashi Mizumoto.

davantiVrouwen Ensemble Davanti bestaat uit 14 gedreven zangeressen die, op hoog niveau, mooie meerstemmige stukken ten gehore willen brengen. In onze koorklank staan zuiverheid, balans, harmonie en precisie hoog in het vaandel. Dit is te danken aan onze jarenlange samenzang en onze voortdurende training in stem en gehoor. Dirigente is Alice Roes.

cappella-den-haag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nordlys is een projectkoor van ervaren en ambitieuze amateurzangeressen. Ze brengen verschillende uitdagende programma’s met werk van componisten van hedendaagse klassieke muziek uit Noord-Europa, maar ook uit andere streken. Ze zingen regelmatig liederen die niet vaak worden uitgevoerd in Nederland en hopen zo deze muziek de aandacht te geven die zij verdient. Dirigente is Ulrikke Reed Findenegg.

vocaal-ensemble-leeuwardenHet Vocaal Ensemble Leeuwarden werd in 1966 opgericht onder de naam ‘Leeuwarder Cantorij’. Het koor werd opgericht door organist, muziekdocent en dirigent Jan Veninga, met als doel kerkmuziek uit te voeren in al haar vormen, door alle eeuwen heen. Vandaag de dag staat het koor onder leiding van David van Rooijen.

il-cocodrillo-cante

Vocaal Ensemble Il Cocodrillo Cante werd in 1990 als octet opgericht door een aantal liefhebbers van koormuziek, die het een uitdaging vonden om in een kleine bezetting te zingen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een kamerkoor bestaande uit goed geschoolde zangers. Het repertoire behelst uiteenlopende muziek van de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Dirigente is Jeanet Bosch.

 

 

 

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…