Het Nederlands Kamerkoor is een graag geziene gast bij Holland Festival sinds het eerste uur. Voor het 75-jarige jubileum van het festival is een vocaal kwartet van het Nederlands Kamerkoor te horen bij Kein Licht. Een spookwereld na een kernramp, dat is het beginpunt van Kein Licht. Gebaseerd op een tekst van Nobelprijswinnaar Elfriede Jelinek maakten regisseur Nicolas Stemann en componist Philippe Manoury een woedend pessimistische en tegelijkertijd geestig neurotische opera. Dirigent is Julien Leroy.

Zowel de Duitse Stemann als de Franse Manoury staan bekend om hun gedurfde keuzes. De regisseur en componist zoeken spelenderwijs de grenzen op van tekst, muziek, theater en technologie. Ze combineren onder andere gecomponeerde fragmenten met live-elektronica die in real time op onvoorspelbare wijze ingrijpt op het geluid van zangers, instrumentalisten en zelfs een Jack Russell. Samen vormt deze avontuurlijke verzameling een grote daverende klaagzang die afrekent met ons geloof in de beheersbaarheid van de techniek.

Concert calendar

 • Fri. 24 June 2022 20:30

  Muziekgebouw aan ‘t IJ - Amsterdam

  order tickets
 • Sat. 25 June 2022 20:30

  Muziekgebouw aan ‘t IJ - Amsterdam

  order tickets
 • Sun. 26 June 2022 13:30

  Muziekgebouw aan ‘t IJ - Amsterdam

  order tickets

Related concerts

all concerts
 • 24 May until 5 June

  Renske Vrolijk #uncut (world premiere) Nederlands Kamerkoor BL!NDMAN [sax] ORBI – The Oscillating Revenge of the Background Instruments Krista Audere conductor Eline Welle Vivian (mezzo soprano) William Knight Vivian (tenor) Syl Becht, Amélie Knape, Irene Kortlever Vivian (child) Renske Vrolijk idea and composition Annechien Koerselman concept, libretto en musical dramaturgy Wendela de Vos libretto SMITH, Lise Bruyneel visuals Tido Visser […]

  Read more
 • 21 October until 23 October

  Een concert met werken van Bach, De Leeuw en Pärt waar drie zeer eigen muzikale stijlen te horen zijn maar met elkaar verbonden zijn door een gezamenlijke drijfveer om het mystieke te verklanken in muziek.

  Read more
 • 3 November until 5 November

  Een gloednieuw requiem van een van Nederlands grootste compositietalenten, Joey Roukens.

  Read more