Let op: dit is een vervangend programma voor onze concertreeks Vergeten. Concertdata- en tijden zijn onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Controleer altijd voor uw bezoek bij de concertlocatie de datum en aanvangstijd. Vanwege de coronamaatregelen zijn de concerten korter dan u gewend bent, met beperkte publiekscapaciteit en uitgevoerd in een kleine, intieme bezetting. Voor meer informatie over hoe het Nederlands Kamerkoor omgaat met het nieuwe concertseizoen en de coronamaatregelen kunt u hier terecht

Tomás Luis de Victoria Requiem (selectie uit Officium defunctorum)
Arvo Pärt The Deer’s Cry
Francis Poulenc Salve Regina
John Tavener Mother of God here I stand
Maurice Duruflé Ubi caritas
Maurice Duruflé Tota pulchra es
Francis Poulenc Quatre petites prières de Saint François d’Assise
William Harris Bring us, O Lord God
Edward Elgar Lux aeterna

Programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen.

 

Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra chef-dirigent

Durven we weer te hopen? Is er licht in de duisternis? Het Nederlands Kamerkoor neemt zijn publiek mee langs hoop en wanhoop in een tijd waarin we smachten naar verlichting en troost. Het Requiem van Tomás de Luis Victoria, een mis voor de doden, wordt afgewisseld met de mooiste odes aan het licht en smeekbedes om dat ene lichtpuntje in de duisternis. Met werken als Taveners Mother of God here I stand en Lux Aeterna, de koorbewerking van Elgars Nimrod, biedt het Nederlands Kamerkoor vooruitzicht op een opkomende zon die gloort aan de horizon.

 

 

Het programmaboekje kunt u alvast hier bekijken. Voor de versie geschikt voor tablet/mobiel, klikt u hier.

Concertagenda

Gerelateerde concerten

alle concerten
 • 29 October t/m 29 November

  An unforgettable audiovisual journey across Van Gogh and Klimt’s Europe. Music by the Netherlands Chamber Choir and video art by the Italian fuse*.

  Lees meer
 • 29 October t/m 29 November

  Attention: this is a programme is a replacement for Van Gogh in Me. Cast members, concert dates and times are subject to change due to the developments regarding the corona virus. Always remember to check the latest information at your concert location before your visit. Fore more information on how the Netherlands Chamber Choir deals with the […]

  Lees meer
 • 9 December t/m 23 December

  Timpani and trumpets: the highly acclaimed performance of Bach’s Christmas Oratorio by the Netherlands Chamber Choir, this year joined by Concerto Köln.

  Lees meer