– Concerten zijn al geweest –

Sort Sol is een Deens begrip voor zwermen spreeuwen: “die enorme groepen van honderdduizend vogels, die als een zwarte wolk de zon verduisteren, als één lichaam.” Het is ook de titel van Spinvis’ compositie, over het spanningsveld tussen het individu en collectief: waar eindigt je eigen verhaal en gaat het over in de groep? Componist en liedjesschrijver Spinvis, filosofe Stine Jensen en Nederlands Kamerkoor zoeken hierin soms voorzichtig, soms onbehouwen hun weg; en gaan tijdens het slotconcert ook aan de haal met teksten van datingsites. Spinvis: “Ik vind het interessant hoe mensen zichzelf daarop omschrijven en aanprijzen.”

Nederlands Kamerkoor
Spinvis
Stine Jensen spreker

Dit concert is onderdeel van Festival terug naar het begin te Appingedam en is te bezoeken met een dagkaart of een avondkaart.

 

Concertagenda

 • Sat. 21 May 2016 20:30

  Nicolaïkerk - Appingedam

  Slotconcert van Festival terug naar het begin

  bestel kaarten

Gerelateerde concerten

alle concerten
 • 29 February t/m 3 March

  2 days, 150 psalms, 150 composers, 12 concerts, debates en reflections – a monument for choral music

  Lees meer
 • 7 March t/m 8 March

  The Netherlands Chamber Choir will be making its debut in New Zealand as part of the renowned New Zealand Festival in Wellington! The choir will be presenting two programmes during the festival. On the 7th of March, the choir will bring Bach, Brahms, Poulenc and Martin, while on the 8th, the Wellington audience can get acquainted with […]

  Lees meer