The quiet Passion: Komm, süßes Kreuz

20 March 2021

Voor De stille Passie verklankt het Nederlands Kamerkoor de stille passieverhalen van 2021. Om het gemis van de talloze geannuleerde passieconcerten op te vangen brengt het Nederlands Kamerkoor in een vierdelige miniserie zangers en gasten samen. Deze week: aflevering 2, Komm, süßes Kreuz, met Jasper Schweppe (bas) en Maartje van Dijk (student Liberal Arts and Sciences). Maartje vertelt in een verstilde Pieterskerk in Utrecht over haar eveneens verstilde studententijd. Jasper zingt de aria Komm, süßes Kreuz uit de Matthäus-Passion en deelt zijn inzichten over het niet kunnen zingen en wat dat met hem heeft gedaan.

Lees meer over dit project en bekijk de informatie over de andere afleveringen op deze pagina!

Bekijk de andere afleveringen

 

Steun onze zangers

Voor het tweede jaar op rij ondervinden onze musici de financiële gevolgen vanwege het wegvallen van de Matthäus en de Johannes-Passion. Daarnaast voelen zij ook het groeiende gemis van het niet kunnen uitoefenen van hún grote passie: zingen voor publiek. Vorig jaar hebben wij mede dankzij uw fantastische donaties de nodige steun kunnen bieden aan onze zangers. Ook dit jaar doen we opnieuw een beroep op uw steun, zodat onze musici hun muziek ten gehore kunnen blijven brengen en we met vereende kracht onze positie aan de wereldtop kunnen behouden.

Doneer nu

 

De Matthäus Missie met Reinbert de Leeuw

Bestel nu via onze webshop deze bijzondere dvd/cd-box met met de documentaire De Matthäus-Missie van Reinbert de Leeuw. In 2015 leidde Reinbert de Leeuw het Nederlands Kamerkoor en Holland Baroque in Bachs Matthäus-Passion. Niet alleen bevat de box een documentaire over de bijzondere en ontroerende aanpak van de wijlen Reinbert de Leeuw, maar ook een concertregistratie op dvd en een opname van de Matthäus op cd. Nu beschikbaar in onze webshop!

Nu bestellen

 


 

 

De stille Passie is een initiatief van het Nederlands Kamerkoor

Aflevering 2: Komm, süßes Kreuz

Jasper Schweppe bas
Maartje van Weegen presentatie
Maartje van Dijk gast

Freek Borstlap viola da gamba
Gerard de Wit orgel

Imre Ploeg, Joost Verheggen, Niels de Groot redactie
Laura Jonker producent

Onno van Ameijde beeldregie
Jasper Verkaart camera, montage
Linde Dorenbos camera assistent
Marijn Zurburg camera
Maarten Elzinga geluid en mastering

Met dank aan: Pieterskerk Utrecht

"*" indicates required fields

Geen titel*