Fijne feestdagen met Poulenc in Het Concertgebouw

22 december 2021

Het Nederlands Kamerkoor wenst iedereen fijne feestdagen en een 2022 vol muzikale hoogtepunten! Houd moed, blijf gezond, en we kunnen niet wachten om u weer in de concertzalen en theaters te mogen ontvangen.

Vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam, waar we eigenlijk ons feestelijke Weihnachts-Oratorium zouden uitvoeren, brengen we nu een klein moment van muzikale magie naar ons publiek met O Magnum Mysterium van Francis Poulenc. Bekijk de video hieronder:

O Magnum Mysterium is een van de vier kerstmotetten gecomponeerd door Francis Poulenc, die hij in 1952 opdroeg aan Felix de Nobel, oprichter en toenmalig chef-dirigent van het Nederlands Kamerkoor. Het Nederlands Kamerkoor had tevens de eer om de motetten in wereldpremière te brengen.

Credits Video: Lawrence Lee Kalkman – Rauwkost Collective | Video assistent: Arjen van Doezelaar – Rauwkost Collective | Audio: Lauran Jurrius – Polyhymnia | Audio assistent: Taco van der Werf – Polyhymnia

 

Meer muziek luisteren om de feestdagen mee te vullen? Kijk nu de livestream terug van ons Weihnachts-Oratorium met Freiburger Barockorchester, opgenomen op 19 december in de Kölner Philharmonie! Ga naar deze pagina voor meer informatie.

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*