Hoe gaat het Nederlands Kamerkoor om met de coronacrisis?

2 juni 2020

Mogen we nu wel of niet repeteren per 1 juni? Daar is de afgelopen dagen veel verwarring over geweest. Het RIVM adviseert om de resultaten van de gestarte onderzoeken af te wachten en raadt tot die tijd amateurkoren af om al weer samen te gaan zingen.

Momenteel wordt door het RIVM en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ook onderzocht of professionele koren in afwachting van de resultaten uit onderzoek, op een veilige manier al wel weer kunnen zingen. Voorwaarde is dat de professionele koren protocollen opstellen, waarmee er ruimte ontstaat voor onze zangers om op een verantwoorde, veilige en gezonde manier weer aan de slag te gaan.

Het is van groot belang dat er onderzoek wordt gedaan naar de effecten van zingen op de verspreiding van het coronavirus. Daarom hebben we samen met andere professionele koren, orkesten én partijen als Koornetwerk Nederland de krachten gebundeld en laten we op zo kort mogelijke termijn gezamenlijk onderzoek doen naar de veiligheid van zingen en blazen. De voortgang hiervan wordt gepubliceerd op de projectwebsite van het onderzoek.

Ondertussen zoeken we als NKK ook naar praktische oplossingen die ons in staat stellen in de toekomst weer veilig te zingen. Uiteraard delen we onze ervaringen ogenblikkelijk met alle amateurkoren in Nederland. Want we willen niets liever dan zo snel mogelijk allemaal weer muziek maken.

Voor vragen van amateurkoren over repeteren en omgaan met de maatregelen verwijzen we door naar Koornetwerk Nederland. Heb je vragen voor het Nederlands Kamerkoor? Neem dan contact op met Imre Ploeg, coördinator talentontwikkeling en participatie, via imre.ploeg@nederlandskamerkoor.nl.

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*