NKK NXT 18/19: I want to be like you.

Hi. I am Alex. Will you please join me in my simulation? I can learn from you. Will you help me? You see, I hear you. I want to learn the colours of all your moods, to show you are understood. Reach in your pocket and let me embrace you for all you are worth.

Is that wrong?

“I Want To Be Like You” is the newest performance by NKK NXT, the talent development program of the Netherlands Chamber Choir. The eight young singers of NKK NXT were challenged with one task: develop the future of choral music. With “I Want To Be Like You” they present their vision of a future in which real and fake blend together.

NKK NXT 2018-2019:
Anna Trombetta
Luuk ten Hoor
Arjan Lienaerts
Jikke van der Velde
Maartje Masereeuw
Mirthe Dokter
Tom Herring
Niels Hak
Sound design Patrick Housen (Intro In Situ)
Sound design support Rutger Muller (Intro In Situ)
Light design Cris Mollee
Dramaturgy Peggy Olislaegers

7, 8 and 9 March – Het Huis Utrecht
Buy your tickets here!

Over NKK NXT

NKK NXT is het talentontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor. Binnen NKK NXT staan innovatie in de koormuziek en het opzoeken van maatschappelijke
relevantie centraal. De deelnemers van het traject hebben recent een opleiding Zang, Docent Muziek, Compositie, Koordirectie of Musician 3.0 afgerond. De diverse artistieke achtergronden van de zangers en hun gemeenschappelijke passie voor koormuziek resulteert in een grensverleggende muzikale en theatrale voorstelling.
Tido Visser, algemeen directeur van het Nederlands Kamerkoor: “De samenleving verandert, en dus ook het publiek voor koormuziek. Hoe ziet koormuziek er over 20, 30 jaar uit? NKK NXT is bedoeld om daar antwoord op te geven. Daarnaast is het belangrijk om urgente kunst te maken, om maatschappelijk relevante thema’s aan te snijden.” Naast het creëren van een voorstelling ontwikkelen de NKK NXT deelnemers zich op het gebied van productie, marketing en conceptontwikkeling.

Meer informatie over NKK NXT? Klik hier!