Koningsnachtconcert Froukje & Pynarello & NKK NXT

18 april 2023
Een uniek, eenmalig concert in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam! Zangeres Froukje ontmoet zingt samen met NKK NXT en het muzikaal collectief Pynarello voor een onvergetelijk Koningsnachtconcert. Het Koningsnachtconcert is een bijzonder concert waarbij popastiesten de samenwerking aangaan met een klassiek ensemble. En ook traditie: na afloop is er een afterparty in de Entréehal, dit keer met een dj-set van Froukje & friends.
 

NKK NXT

Deze unieke samenwerking van onze jonge talenten van NKK NXT met de buitengewoon populaire Froukje die sinds haar eerste hit in 2020, het klimaatlied Groter dan ik, niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekleven. De 21-jarige Rotterdamse won in april 2020 de 3FM Talent Award. Haar grote doorbraak kwam tijdens de coronaperiode met nummers als Ik wil dansen, Onbezonnen en Licht en donker, waarmee ze noodgedwongen meer zonder dan mét publiek moest optreden. Het is haar debuut in de Grote Zaal en wordt dus bijgestaan door onze NXT-ers. Het is een mooi onderdeel in het NKK NXT project van dit jaar, dat een brug wil vormen voor jonge zangers naar een professionele carrière in de muziek. Hierin worden vaak de grenzen van koorzang opgezocht en mooie senwerkingen aangegaan met artiesten buiten het klassieke genre. Eerder deed het NKK NXT koor dan ook mee aan de voorstelling WILDERNIS van Wende Snijders.

Rebellencollectief Pynarello

Muzikaal collectief Pynarello wil dat de wereld van de klassieke muziek avontuurlijker, spannender en spontaner wordt. Daarom spelen de Pynarelli staand, zonder dirigent en zonder bladmuziek. Ze experimenteren met de conventies van de klassieke muziek: alle heilige huisjes staan ter discussie. Zo spelen de musici in kleurrijke kleding in plaats van stemmig zwart en is er veel beweging op het podium.

Laatste kaarten

Er zijn nog een paar kaarten over, ga snel hiernaartoe om die te bemachtigen.

 

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*