Koorverhalen #1: Kleinkoor Caprice

4 juni 2020

Het advies om voorlopig nog niet samen te repeteren is voor velen een hard gelag, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Nu de 1,5 miljoen koorzangers in het land niet op de traditionele manier kunnen repeteren, ontstaan bij veel koren creatieve manieren om toch samen muziek te kunnen maken. De komende tijd delen we een selectie van de mooiste, meest ontroerende en meest inspirerende verhalen. We geven nu graag het woord aan Kleinkoor Caprice uit Ermelo:

InZoomen op Caprice in coronatijd: hoopvol gestemd

De wetenschap is duidelijk: samen zingen is gezond! Het werkt stressverlagend, weerstandverhogend, het versnelt sociale verbinding… Dat is precies wat we als Kleinkoor Caprice ervaren: we zingen prachtige muziek op bijzondere plekken in Nederland en daarbuiten. We delen, naast intensieve repetities en goede borrels, de mooie en minder mooie momenten van het leven.

Voor velen van ons voelt Caprice als familie. Het is dan ook heel onwerkelijk dat er zo abrupt een einde kwam aan de voorbereidingen voor onze reis naar Thüringen in april. Samen zingen lijkt opeens zelfs gevaarlijk, terwijl we de positieve invloed van zingen en verbinden zo nodig hebben in deze tijd!

Gelukkig zijn wij gezegend met onze altijd enthousiaste, kundige en fijne dirigent Hans Noijens. Hij heeft ons in het afgelopen bewogen jaar aangemoedigd hoopvol te blijven en doet dat nu ook. Hans zoekt naar creatieve manieren om te blijven zingen en plannen te maken. Zo ‘repeteren’ we nu via Zoom (weliswaar op de mutestand) op onze zolders en studeerkamers. Hoewel deze manier van zingen waarschijnlijk geen synchronisatie van de hartslag teweegbrengt, geeft het wel het vertrouwen weer snel samen te musiceren. Ook wordt er nagedacht over een openluchtrepetitie op de Ermelose heide. Misschien wachten we tot het prachtig paars kleurt, al zal dat de akoestiek weinig helpen. Hoe dan ook: Hans – onze onbetwiste optimist – en wij kunnen niet wachten!

Foto: Jelle Oostveen

Heb jij ook een mooi koorverhaal? Stuur ons je verhaal op podium@nederlandskamerkoor.nl! We blijven de koorverhalen aanvullen. Bekijk op deze pagina het actuele overzicht!

 

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*