Laura de By zakelijk directeur Nederlands Kamerkoor per 1 januari 2022

29 oktober 2021

Het Nederlands Kamerkoor is verheugd om te mogen bekendmaken dat de Raad van Toezicht per 1 januari 2022 Laura de By aanstelt als zakelijk directeur van de organisatie! Laura de By gaat samen met de huidige directeur Tido Visser het directieteam van het Nederlands Kamerkoor vormen. Tido Visser zal vanaf dat moment zijn taken als algemeen directeur neerleggen en verdergaan als artistiek directeur van de organisatie, en kan zich daarmee volledig toe gaan leggen op de artistieke ontwikkeling van het koor.

beeld: Pauline Niks / Nederlands Kamerkoor
Laura: “Na een inspirerende en uitdagende tijd bij Nationale Opera & Ballet is het voor mij een eer om aan de slag te gaan als zakelijk directeur van het Nederlands Kamerkoor. De hoge, nationaal en internationaal gewaardeerde kwaliteit en de ambities van het koor inspireren me enorm. De organisatie is zich aan het ontwikkelen van topkoor naar topkunstinstelling, met relevante artistieke en maatschappelijke projecten en samenwerkingen. Ik kijk er enorm naar uit om samen met Tido Visser en het team aan die ontwikkeling bij te dragen.”

 

Trudy Vos, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Nederlands Kamerkoor, reageert: “Met Laura hebben we straks een zakelijk directeur die de ambities van de organisatie kan helpen verwezenlijken. Ze heeft zich bij haar huidige werkgever laten zien als een dynamische en inspirerende professional. Met het creëren van een tweehoofdige directie maken we ruimte om zowel artistiek als zakelijk nieuwe stappen te zetten.”

Tido Visser, artistiek directeur van het Nederlands Kamerkoor: “Ik ben zielsgelukkig met de aanstelling van Laura. Ik denk dat we met haar de moderne zakelijk directeur in huis hebben die we ons wensten. Iemand die het zakelijke benadert vanuit inhoud, urgentie en verbinding. Het biedt mij als artistiek directeur bovendien de mogelijkheid om samen met Peter Dijkstra, de chef-dirigent, en met de fantastische zangers van het koor en NKK NXT de artistieke kwaliteit nog verder uit te diepen.”

Laura de By (1991) is nu nog werkzaam bij Nationale Opera en Ballet als Hoofd Public Affairs opera. Ze behaalde twee Masters aan de Universiteit van Amsterdam, in Literary Studies en Kunst & Cultuur in het Publieke Domein, en begon haar carrière in Rome, bij het museum Il Chiostro del Bramante. Sinds 2017 werkt ze bij Nationale Opera & Ballet, waar zij na verschillende posities sinds juni 2020 haar huidige functie uitoefent.

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*