Matthäus-Passion o.l.v. Reinbert de Leeuw in de bioscoop

15 maart 2017

De tournee van de Matthäus-Passion onder leiding van Reinbert de Leeuw met Holland Baroque uit 2015 wordt bekroond met twee films. In vervolg op de succesvolle documentaire De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw, is vanaf 16 maart ook de integrale uitvoering van de Matthäus-Passion te zien. De première vindt plaats in EYE Amsterdam. Daarna is de registratie te zien in bioscopen door heel Nederland.

Filmmaker Cherry Duyns volgde Reinbert de Leeuw vanaf de eerste repetitiedagen met orkest, koor en solisten tot de uitvoering in de Amsterdamse Nieuwe Kerk. De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw ging in première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht en was in de Nederlandse filmzalen te zien. De aangrijpende uitvoering in De Nieuwe Kerk is wederom geregisseerd door Cherry Duyns.

Met solisten Joanne Lunn (sopraan), Delphine Galou (alt), Christopher Watson (tenor), Tomáš Král (bas), Andreas Wolf (Christus), Benedikt Kristjánsson (evangelist), Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en het Roder Jongenskoor. Concertmeester: Judith Steenbrink.

Klik hier voor de volledige speellijst.

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*