Mónica Monteiro – The Personal Archive Sessions

7 september 2023

Met The Personal Archive Sessions brengt het Nederlands Kamerkoor een unieke serie van vijf afleveringen over de persoonlijke muzikale voorkeur van de topzangers van het Nederlands Kamerkoor. Samen met hun collega’s brengen ze hun zelf gekozen muziek ten gehore en vertellen ze over hun keuze. Het leidt tot een ontroerende reeks persoonlijke gesprekken en intieme uitvoeringen. In deze sessie ontmoeten we Mónica Monteiro, sopraan van het Nederlands Kamerkoor.

 

‘It had everything I wanted to hear in a song, in terms of melodies and harmonies and all the spaces filled with beautiful sound.’

 

Mónica is een trotse Portugese en al jaren sopraan bij het Nederlands Kamerkoor. Zij koos om te beginnen het stuk À Memória de Anarda, van de Portugese componist Pedro Faria Gomes, omdat zij het voor het eerst hoorde op een heel cruciaal moment in haar leven als zangeres. De tekst van het stuk, een gedicht van Fernando Pessoa, draagt de Portugese ziel in zich mee, een gevoel van verlangen, van ‘saudade’, dat we ook tegenkomen in de tweede compositie die het koor zingt. Hora Tremular is van de Nederlands componist Joost Kleppe die in de video vertelt over de inspiratie achter zijn compositie, een poging om de verwarrende toestand van verliefdheid te verklanken.

Lees meer over Mónica Monteiro

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*