Nederlands Kamerkoor voltooit miljoenentransfer: tenor naar Engels topkoor

1 april 2017

– Dit was een 1-aprilgrap –

Tenor João Moreira verruilt per 1 juli het Nederlands Kamerkoor voor het Engelse topkamerkoor The Tallis Scholars. Naar verluidt is met de transfer een bedrag van 2,3 miljoen euro gemoeid. João Moreira is dolblij met de transfer: “Het is fantastisch om voor zo’n prestigieus koor als The Tallis Scholars te mogen uitkomen. Ik zal mijn fans in Nederland nooit vergeten, en ben zeker van plan later terug te keren naar het Nederlands Kamerkoor. Ik ben de directie bijzonder dankbaar dat ze me deze kans gunt.” Moreira tekent in Engeland een contract voor vier seizoenen, en gaat naar verluidt 6 miljoen euro per jaar verdienen.

Tido Visser, directeur van het Nederlands Kamerkoor: “We gunnen João deze transfer natuurlijk van harte. Maar het blijft toch spijtig dat we nu ook in de koorwereld met taferelen van voetbal-achtige proporties te maken krijgen. Hij is een van onze grootste talenten. Een transfersom is in deze tijd van subsidiekortingen weliswaar een mooie bijkomstigheid, maar op deze manier wordt de Nederlandse koorwereld natuurlijk wel uitgehold. Als we niet uitkijken, worden we een opleidingsland voor landen als Engeland, waar zangers vele malen meer kunnen verdienen.”

Pikant detail is dat de twee topkoren op 1 en 2 september a.s. samen in het het Festival Oude Muziek Utrecht optreden met het project 150 Psalms. Dit unieke project omlijst het tachtigjarig jubileum van het Nederlands Kamerkoor. Moreira zingt dan al met The Tallis Scholars.

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*