Nederlands Kamerkoor wint De Ovatie 2017

20 december 2017

Woensdag 20 december ontvangt het Nederlands Kamerkoor de Ovatie 2017 – de Klassieke Muziekprijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties – uit handen van Marijke van Hees, voorzitter van de Raad voor Cultuur. De VSCD Klassieke Muziekprijsjury kent de prijs toe voor het concertprogramma met Via Crucis van Franz Liszt en Jetzt Immer Schnee van Sofia Gubaidulina o.l.v. Reinbert de Leeuw. De feestelijke uitreiking vindt plaats voorafgaand aan de uitvoering van het Weihnachts-Oratorium onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra in TivoliVredenburg. 

Uit het juryrapport 
“In Via Crucis, waarvan het Kamerkoor 31 jaar geleden al dé maatgevende plaatopname maakte, was het welhaast eenstemmige koor meditatief, wijs, eerlijk en breekbaar. In Jetzt Immer Schnee, uitgevoerd samen met Asko|Schönberg, toonde het ruimtelijk opgestelde koor zich een verzameling stemkunstenaars met eindeloos veel nuances.” Het volledige juryrapport is te lezen op de website van de VSCD.

De winnaar van de VSCD Klassieke Muziekprijs krijgt een tournee aangeboden langs de concertzalen van Nederland die aangesloten zijn bij het Grote Zalenoverleg van de VSCD. Het programma van het Nederlands Kamerkoor dat in seizoen 2018/2019 gaat toeren is Duister Rusland, een programma met onder andere Schnittkes weinig gehoorde Concert voor Koor.

Lees het volledige persbericht hier.

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*