Nieuwe master Ensemblezang i.s.m. Koninklijk Conservatorium

4 december 2017

Het Koninklijk Conservatorium (KC) heeft in nauwe samenwerking met het Nederlands Kamerkoor (NKK) en chef-dirigent Peter Dijkstra een nieuwe opleiding ontwikkeld: de masterspecialisatie Ensemblezang. Hiermee wil het KC zijn studenten nog beter voorbereiden op de arbeidsmarkt en investeert het NKK in zijn eigen kweekvijver van vocalisten. De opleiding start vanaf het komend studiejaar 2018-2019 en is bedoeld voor afgestudeerde bachelor-studenten klassieke zang of koordirectie.

Studenten brengen een aanzienlijk deel van hun opleiding door bij het Nederlands Kamerkoor. Op die manier werken zij met een keur van vooraanstaande internationale dirigenten en doorgewinterde professionals van het Nederlands Kamerkoor. Repertoire vanaf de Middeleeuwen tot en met hedendaagse muziek komt aan bod. Dankzij de nauwe samenwerking kunnen studenten hun vaardigheden direct toepassen binnen een professionele omgeving.

Tido Visser, algemeen directeur van het NKK, spreekt van een waardevolle samenwerking: “Wij zien dat koormuziek aan momentum wint, en dat de rol van koormuziek zowel artistiek als maatschappelijk een steeds belangrijkere plaats inneemt. Het Nederlands Kamerkoor is dan ook heel blij dat het KC die ontwikkeling ondersteunt, door talenten echt een kans te bieden. De combinatie van topopleiding en professioneel topinstituut maakt dit een prachtige kans voor studenten, met uitzicht op de arbeidsmarkt.”

Klik hier om het complete persbericht te lezen. Kijk voor alle informatie over het curriculum en de aanmeldprocedure naar www.koncon.nl/ensemblezang.

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*