Het NKK naar Londen, drie vragen aan William Knight

2 maart 2017

Het Nederlands Kamerkoor treedt o.l.v. Peter Dijkstra op in Londen op 8 maart. Britten: Sacred and Profane is te horen in de Cadogan Hall. Het is meer dan 15 jaar geleden dat we in Engeland waren en ter gelegenheid van deze speciale gebeurtenis stelden we onze Britse tenor, William Knight, een paar vragen over het programma.

Wat vind je van de werken in het programma Britten: Sacred and Profane?

Ik ben een grote fan van Benjamin Britten en zing zijn muziek mijn hele leven al. Ik moet elke keer drie keer naar zijn werk luisteren voordat ik het écht begrijp en ervan kan genieten, maar dan wordt het de beste Engelse muziek die er is. Cries of London van Berio is ook een ongelofelijk vakkundig stuk. De gecreëerde sfeer is dramatisch, bijna grof, maar tegelijkertijd ook prachtig. Je kunt de straatverkopers horen roepen, je verleidend met hun waren.

Wat betekent het voor je dat je met jouw Nederlands kamerkoor naar Londen gaat?

Het zal een vreemde ervaring zijn om met een Nederlands koor te zingen in een stad waar ik vele jaren heb gewerkt. Ik zong aan het begin van mijn carrière, maar ook als volwassen professionele zanger in Londen. Ik zal het Nederlands Kamerkoor met trots vertegenwoordigen in mijn thuisland. Veel van de Engelse koren bestaan vooral uit Engelse zangers, dus ik verheug me erop om met een internationaal koor als het Nederlands Kamerkoor te mogen zingen voor het Engelse publiek.

Zijn er aspecten van de tour waar je specifiek naar uit kijkt?

Vreemd genoeg heb ik nog nooit gezongen in de Cadogan Hall. Het is een van de weinige concertzalen in Londen waar ik niet gezongen heb, dus dat is erg spannend!

Britten: Sacred and Profane is nog te zien op:

  • 8 maart Cadogan Hall, Londen
  • 9 maart, Sint Michielskerk, Sittard
  • 10 maart, de Philharmonie, Haarlem
  • 11 maart, Grote Kerk, Zwolle

Bestel je tickets via: https://www.nederlandskamerkoor.nl/britten 

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*