NKK NXT – Koorzangers van de toekomst

Het Nederlands Kamerkoor presenteert een nieuw, baanbrekend talentontwikkelingstraject:

Op 18 september 2017 ging de eerste pilot-editie van NKK NXT van start. 9 gemotiveerde, jonge zangers werkten een half jaar aan hun eigen voorstelling. Bekijk hier een fotoverslag!

Het traject

Wil jij je ontwikkelen als ensemblezanger van de toekomst? Maak als NKK-NXT-trainee samen met je collega’s een eigen relevant concertprogramma, onder begeleiding van professionals van het Nederlands Kamerkoor. Ontwikkel je skills op het gebied van samenzang en stemgebruik, maar ook van conceptontwikkeling, productie en marketing.

Voor wie is NKK NXT?

Je bent recentelijk afgestudeerd van een opleiding Zang, Docent Muziek, Koordirectie, Compositie of Musician 3.0.

Je hebt interesse in ensemblezang, maar bent op zoek naar meer: je wilt je verder ontwikkelen als maker en leider. Je hebt een boodschap die je met jouw kunst wilt overbrengen. Je wilt een jong publiek meenemen in jouw verhaal. En je wilt je organisatorische kwaliteiten verder ontwikkelen.

Wat bieden wij je?

Een aanstelling van 0,4 fte van 1 september 2018 t/m 1 maart 2019 tegen minimumloon.

In deze 6 maanden vorm je een ensemble met de andere trainees, waarmee je een eigen relevant concertprogramma ontwikkelt. Professionals van het Nederlands Kamerkoor begeleiden je en geven workshops over ensemblevorming, conceptontwikkeling, productie en marketing.

Hoe meld je je aan?

Wil je je aanmelden voor NKK NXT 2018-2019? Stuur dan je CV en een motivatiebrief op naar nkk-nxt@nederlandskamerkoor.nl. In je motivatiebrief omschrijf je welk maatschappelijke onderwerp jou momenteel bezighoudt en welke rol jij voor ensemblezang ziet in de 21e eeuw. Je aanmelding moet vóór 18 juni 2018 binnen zijn.

Op basis van de schriftelijke aanmeldingen wordt een selectie gemaakt voor de auditiedagen. Deze vinden plaats op 29 en 30 juni. Als je wordt uitgenodigd wordt je geacht beide dagen aanwezig te zijn; we werken individueel én in groepsverband met de auditanten. Je krijgt z.s.m. na je schriftelijke aanmelding te horen of je uitgenodigd bent voor deze dagen.

Vragen? Bel Lizet Spijker (coördinator Educatie/Participatie) op 030-2303025 of mail naar nkk-nxt@nederlandskamerkoor.nl.

NKK NXT is ontwikkeld i.s.m.

en wordt mede mogelijk gemaakt door