NKK NXT Passages

NKK NXT Passages

in samenwerking met Aïda Gabriëls en haar collectief OESTER.
Bestel Tickets

NKK NXT 23/24 werkt naast haar eigen eindvoorstelling in Kröller-Müller Museum ook in samenwerking met Aïda Gabriëls en haar collectief OESTER aan de performance Passages in het Koninklijk Museum Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). 

Passages, vluchtige ontmoeting tussen leven en dood, het verleden en het heden, realiteit en verbeelding.  Deze voorstelling belichaamt een niemandsland waar contrasterende werelden elkaar ontmoeten en waarbinnen een samenspel van stem, licht, beeldende kunst, beweging, elektronica en klassieke muziek zich ontvouwt. Passages is een residentieproject dat blijft doorlopen, dat een onvoltooide staat omarmt en waarvoor Aïda Gabriëls bij elke uitvoering opnieuw artiesten uitnodigt in telkens nieuwe omgevingen. 

Vanuit het hart van het museum creëren de performers een dialoog tussen de vergankelijkheid van de podiumkunsten en de statische aard van de beeldende kunsten. De blik van de toeschouwer voegt de laatste penseelstreek toe.

Gecreëerd met en uitgevoerd door: Mireille Capelle, Adriaan de Roover, Nel Maertens, Aya Suzuki, Matteo Sedda, Timo Tembuyser, Marc Tooten & NKK NXT: Agnese Allegra, Elaine Hakkaart, Emma Wessleus, Fran Van Lysebettens, Joana Guiné, María Suárez López, Shanice Skinner & Vanessa Guinadi 

Save the date

Deze performance wordt gegeven in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. 
Tickets zullen binnenkort via deze link beschikbaar worden gemaakt.

woe 15 mei - 19:00
do 16 mei  - 19:00

 • NKK NXT 23/24
  CIRCE
 • Aïda Gabriëls
  Concept & regie 
 • Timo Tembuyser
  Muzikale leiding
 • Tessa Vannieuwenhuyze & Lena Meyskens 
  Dramaturgie
 • German Jauregui & Matteo Sedda 
  Choreografisch advies
 • Anne van Es
  Lichtontwerp & scenografie

Bestel kaarten

Over NKK NXT

NKK NXT – gestart in 2018 – is een ontwikkelingstraject waarin ieder jaar een nieuwe groep van acht jonge professionele zangers een baan krijgt aangeboden. De young professionals gaan met elkaar op zoek naar een antwoord op de vraag hoe het koorconcert van de toekomst eruit zal komen te zien. NKK NXT stimuleert hun ontwikkeling als breed georiënteerde ensemblezangers, die naast het ambacht van het samen zingen ook makerschap, visie en ondernemerschap ontwikkelen. Deelnemers leren niet alleen meer over hun stem, samenklank en ensemblezang, maar ook over zaken die hen klaarstomen tot ensemblezangers van de toekomst. 

Meer over NKK NXT
Over NKK NXT
Jelmer de Haas

Ook interessant voor jou

Steel Stolen

03 mei t/m 12 mei
A ritual of resources Info & kaarten

The Canterbury Songs

27 september t/m 06 oktober
Laat je meenemen naar het sprookjesachtige Canterbury. Info & kaarten

De Mis van Martin

15 november t/m 30 november
Frank Martins Mis voor dubbelkoor is een van de mooiste koorwerken aller tijden. Info & kaarten
Nooit meer een concert missen?

Schrijf je in voor onze concertupdates!

 • als eerste op de hoogte van nieuwe concerten en evenementen
 • exclusieve extra’s
 • voorrang bij kaartverkoop
Houd mij op de hoogte