NKK NXT Jelmer de Haas

NKK NXT

Koorzangers van de toekomst.

Het Nederlands Kamerkoor maakt impact: met innovatieve programmering, onverwachte samenwerkingspartners en een relevant artistiek verhaal. Daarnaast besteden we ruimschoots aandacht aan het opleiden van jong talent. Met NKK NXT, het traineeprogramma voor jonge professionals van het Nederlands Kamerkoor, leiden we jonge en getalenteerde zangers en makers op tot ensemblezangers van de toekomst.

Zo vonden in concertseizoen 2021/2022 twee jaargangen van NKK NXT hun plek: NKK NXT 20/21, die in het voorjaar van 2021 hun eigen voorstelling: BLOOM presenteerden aan het publiek, en een tournee met Wende in haar nieuwe voorstelling WILDERNIS. De trainees van NKK NXT 21/22 presenteerden in april hun voorstelling: Re:quiem. Voor NKK NXT 22/23 werkt het Nederlands Kamerkoor samen met het Utrechtse Rosa Ensemble in een nieuwe co-productie Minaminotori. Daarnaast zoeken we voor het seizoen 23/24 naar nieuwe trainees; de audities zijn geopend. Kijk hier voor meer informatie.

Talentontwikkeling

Het Nederlands Kamerkoor investeert in de ontwikkeling van deze talenten via een tijdelijke aanstelling als trainee, coaching vanuit de organisatie en zangers van het Nederlands Kamerkoor zelf en begeleiding van culturele professionals op het gebied van o.a. podiumpresentatie, choreografie en artistieke ontwikkeling. NKK NXT is een brug tussen de net-afgestudeerde zanger of maker en het professionele werkveld: een kans om ervaring op te doen in de culturele sector, maar ook om te experimenteren, nieuwe verbindingen aan te gaan en een eigen artistieke visie te ontwikkelen.

Talentontwikkeling
Jelmer de Haas

“Jong koortalent bewijst: Live en online kunnen heel goed samen gaan”

NRC

“Jong koortalent bewijst: Live en online kunnen heel goed samen gaan”

NRC

Ook interessant voor u

Nooit meer een concert missen?

Schrijf je in voor onze concertupdates!

• als eerste op de hoogte van nieuwe concerten en evenementen
  • exclusieve extra’s
  • voorrang bij kaartverkoop