Masterclasses en Zingdagen

Op 26 januari 2019 vindt een masterclass plaats door de Russische zanger, dirigent en musicoloog Daniil Sayapin.

Van 14.00-17.00 uur duikt Daniil samen met de deelnemers in het bijzondere repertoire dat het Nederlands Kamerkoor die avond uitvoert, de Grote Panichida. Middeleeuwse, Russische polyfonie met een geheel eigen klankbeeld en geschreven in de bijzonder muzieknotatie. Daniil Sayapin ontdekte dit unieke notenmateriaal uit de 17e eeuw in Russische archieven. In deze masterclass vertelt hij hoe hij de code heeft gekraakt om de notatie van de geschriften te kunnen lezen. En je leert over de voornaamste polyfonische zangstijl van de oude Russische kerkmuziek. Wat maakt deze stijl zo bijzonder, en hoe kunnen we die het beste uitvoeren? Na een demonstratie gaat Daniil met de deelnemers zelf aan de slag.

Hoewel de Grote Panikhida die het Nederlands Kamerkoor die avond brengt, door alleen mannen wordt uitgevoerd, is deze masterclass ook geschikt voor vrouwenstemmen!

Kosten voor de masterclass zijn €25,-.

Deelnemers aan deze masterclass ontvangen €5 korting op een kaartje voor het concert Duister Rusland die avond in de Philharmonie Haarlem!