Openbare repetities

Openbare repetities seizoen 2022-2023

Het is weer mogelijk om repetities van het Nederlands Kamerkoor bij te wonen! Voor maar €7,50 kan je bij repetities van de volgende projecten komen kijken:

(Bent u vriend van het Nederlands Kamerkoor of Doneert u? Dan kunt u 2x per seizoen gratis naar een openbare repetitie komen! Meld u aan met uw mailadres en naam via info@nkk.nl)

Bach & Pärt
Het Nederlands Kamerkoor voert in dit programma werken uit van Bach, De Leeuw en Pärt – componisten die elk op hun eigen manier naar een muzikale verbinding met een hogere macht streven. Onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra verkent het koor deze ogenschijnlijke uitersten in de koormuziek en worden drie zeer eigen muzikale stijlen met elkaar verbonden door een gezamenlijke drijfveer: om het mystieke te verklanken in muziek.
In deze repetitie zal het Nederlands Kamerkoor repeteren met begeleiding van een basso continuo en onder begeleiding van Peter Dijkstra.

• Datum: 19 oktober
  • Tijd: 10.30 – 13.30
  • Locatie: Silokerk, Herenstraat 36, 3512KD Utrecht
  • Tickets: hieronder in de webshop.

Bosch Requiem
Het Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta presenteren in het kader van het festival November Music een gloednieuw Requiem van een van Nederlands grootste compositietalenten, Joey Roukens. Roukens schreef een intiem en sereen werk, waarbij hij zich liet inspireren door grootheden als Mozart, Fauré en Britten. Behalve van teksten uit de traditionele liturgie, maakt hij ook gebruik van moderne seculiere poëzie over dood en afscheid.
In deze repetitie in het Muziekgebouw aan ’t IJ kunt u een doorloop en de generale repetitie van het Bosch Requiem bijwonen.

• Datum: 02 november
  • Tijd: 11.45 – 13.00
  • Locatie: Muziekgebouw aan ’t IJ
  • Tickets: klik hier

Mozarts Requiem
Het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Kamerkoor: een ‘match made in heaven’ als het gaat om repertoire zoals Mozarts fameuze Requiem. De dodenmis, het laatste (onvoltooide) werk van een van de grootste componisten ooit, behoort tot de meest geliefde en meest uitgevoerde werken van Mozart. De combinatie van de fluwelen strijkers en schitterende koperblazers van het Concertgebouworkest, een solistencast van topniveau en de stemmen van het Nederlands Kamerkoor garanderen een indrukwekkende uitvoering. Het geheel staat onder leiding van de Finse dirigent Klaus Mäkelä, die in 2018 op 23-jarige leeftijd zijn eerste chef-dirigentschap in de wacht sleepte bij het Filharmonisch Orkest van Oslo en inmiddels een veelgevraagd dirigent bij gerenommeerde orkesten wereldwijd is.
In deze repetitie repeteert het Nederlands Kamerkoor zonder orkest en onder leiding van Peter Dijkstra

• Datum: 19 november
  • Tijd: 13.00 – 16.00
  • Locatie: Stichting Omroep Muziek, studio 4. Heuvellaan 33, 1217 JL Hilversum
  • Tickets: hieronder in de webshop

De Verzegelde Engel
De verzegelde engel is een monumentaal koorwerk van de Russische componist Rodion Sjtsjedrin in de stijl van de traditionele koorzang van de Russisch-orthodoxe kerk. De componist liet zich inspireren door de novelle De verzegelde engel van de Russische schrijver Nikolaj Leskov, over dorpsbewoners die een verzegeld icoon beschermen tegen de grijpgrage handen van de machthebbers. In de muzikale versie van Sjtsjedrin worden imposante koorklanken begeleid en afgewisseld door een even virtuoze als ontroerende dwarsfluitpartij.
In deze repetitie repeteert het Nederlands Kamerkoor onder leiding van Peter Dijkstra

• Datum: 25 januari
  • Tijd: 10.30 – 13.30