Openbare repetities

Het is weer mogelijk om repetities van het Nederlands Kamerkoor bij te wonen! Een openbare repetitie is dé gelegenheid om een kijkje in de keuken te nemen van het Nederlands Kamerkoor. Het levert een even enerverende als fascinerende inkijk in de muziek en het werk van de zangers. Voor maar €7,50 kan je bij repetities van de volgende projecten komen kijken!

(Bent u vriend van het Nederlands Kamerkoor of Doneert u? Dan kunt u 1x per seizoen gratis naar een openbare repetitie komen! Als u lid bent van de Nobelkring kunt u alle openbare reptities gratis bijwonen. Meld u aan met uw mailadres en naam via rsvp@nederlandskamerkoor.nl) 

Flights of the Angakok

Flights of the Angakok is een vervolg op Lera’s vierde symfonie, met de titel Arctica, waarvan de wereldpremière plaats had in 2019 in het Kennedy Center in Washington.
Auerbach liet zich voor Flights of the Angakok inspireren door de mythische Inuit-sjamaan – de Angakok. In het werk vervult de pianist de rol van de sjamaan, terwijl het koor in een ritueel aandoende zang de geesten van de natuur (licht/zon, wind, water) bezingt.
Met dit nieuwe omvangrijke stuk maakt de componist bovendien haar Nederlandse debuut als dirigent. Het jonge Nederlandse toptalent Yang Yang Cai neemt de pianopartij voor haar rekening.

De openbare repetitie is op 07 oktober en is een koorrepetitie onder leiding van Krista Audere.

  • Tijd en datum: 07 oktober, 10.30-13.30u
  • Locatie: Silokerk, Herenstraat 36 3512KD
  • Tickets: zie ticketshop hier onder

Songs of Farewell

Met het Requiem van Howells en Songs of Farewell van Hubert Parry brengt het Nederlands Kamerkoor twee van de populairste Engelse koorwerken bijeen in een avondvullend programma. De populariteit van beide stukken ligt zowel in de toegankelijkheid als de schoonheid ervan. Beide werken zijn geschreven naar aanleiding van ingrijpende persoonlijke ervaringen van beide componisten.
Howells schreef zijn Requiem in eerste instantie ter nagedachtenis aan soldaten die waren gesneuveld tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar het schrijfproces kreeg een wel zeer wrange wending toen zijn zoon aan polio stierf. Hubert Parry kwam tot zijn compositie toen enkele van zijn studenten niet meer terugkwamen van diezelfde Wereldoorlog. Zij waren op het slagveld gestorven.
Het Nederlands Kamerkoor brengt deze composities samen en combineert ze met de Tenebrae Responsoriesvan de hedendaagse componist James MacMillan, van wie het koor al eerder werken ten gehore bracht, o.a. het prachtig Seven last words from the Cross.

De openbare repetitie is op 08 november en staat onder leiding van Peter Dijkstra.

  • Tijd en datum: 08 november, 10.30-13.30u
  • Locatie: Silokerk, Herenstraat 36 3512KD
  • Tickets: zie ticketshop hier onder

Graag 15 min voordat de repetitie begint aanwezig zijn op de repetitielocatie.

 

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*