TENSO

Tenso Network Europe is het Europese netwerk voor professionele kamerkoren. Het doel van het netwerk is de uitwisseling van kennis en ervaring, de ontwikkeling van jong talent (componisten, dirigenten en zangers), de verbinding met amateurkoren en de vernieuwing van het koorrepertoire. In 2016 zijn er 20 koren lid van het Tenso netwerk uit 18 landen.TENSO

Het netwerk is in 2003 opgericht door het Nederlands Kamerkoor,  Choeur de Chambre Accentus (FR), Latvijas Radio Koris (LV) en het RIAS Kammerchor (DE).

De verschillende activiteiten van het Tenso Netwerk:

• de organisatie van het Tenso European Choir Festival: een internationaal korenfestival voor koren van alle niveaus
  • het verzamelen en beschikbaar maken van repertoire
  • het uitwisselen van kennis over de samenwerking met amateurkoren
  • het uitwisselen van kennis voor zangers, dirigenten en componisten
  • opdracht geven tot het schrijven van nieuwe muziek voor kamerkoor bij de beste Europese componisten.

Dit jaar vindt het Tenso European Choir Festival plaats in het Muziekgebouw aan ’t IJ van 24 tot 27 november 2016 onder de noemer ‘Visions and Memories’ . Ook het Nederlands Kamerkoor zingt mee in een aantal concerten. Kijk voor meer informatie op www.tensodagen.nl.

De activiteiten van het Tenso Network Europe worden mede mogelijk gemaakt door de steun van het Cultuur programma van de Europese Unie.

www.tensonetwork.eu

EU_flag_cult_EN-01