Zingdag

Ieder jaar organiseert het Nederlands Kamerkoor een Zingdag voor amateurzangers. U krijgt daarmee de kans samen te zingen met zangers van het Nederlands Kamerkoor, onder leiding van de dirigent van het Nederlands Kamerkoor. Dit jaar organiseren wij naast onze reguliere landelijke Zingdag, ook een aantal lokale Zingdagen.

Zingdag i.s.m. Consensus Vocalis, 20 mei 2017 te Enschede

Op 20 mei 2017 vindt een Zingdag plaats i.s.m. ons collega-koor Consensus Vocalis. Voorafgaand aan het concert Brahms’ Requiem Reinvented zijn amateurzangers van harte welkom in het Muziekcentrum Enschede om te werken aan de prachtige koormuziek van Johannes Brahms. U wordt begeleid door zangers van zowel Consensus Vocalis en het Nederlands Kamerkoor; het geheel staat onder leiding van Klaas Stok, chef-dirigent van Consensus Vocalis en graag geziene gastdirigent van het NKK. Klik hier voor meer informatie en kaarten!

150 Psalms Zingdag, 8 juli 2017 te Nunspeet

In het kader van 150 Psalms wordt op 8 juli een speciale Zingdag georganiseerd in Theater de Veluvine te Nunspeet. Van 10.00-17.00 uur werkt u samen met 4 zangers uit het Nederlands Kamerkoor en onder leiding van Klaas Stok aan een aantal psalmen uit het project 150 Psalms. Leo Samama, muziekwetenschapper, vertelt tijdens deze dag ook hoe hij de composities van de 150 verschillende psalmen heeft uitgezocht en licht de mooiste psalmen voor u uit. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door het Van den Broek Lohmans Fonds, en bij deelneme aan deze dag steunt u het project 150 Psalms! Meer informatie volgt binnenkort.

Landelijke Jubileum Zingdag

Speciaal voor ons jubileumjaar 2017, pakken wij de Zingdag dit jaar extra groot aan. Samen met zangers van het Nederlands Kamerkoor en voor het eerst onder leiding van Peter Dijkstra studeert u prachtige koormuziek van Rachmaninov in. De presentatie heeft een plaats in ons grote jubileumconcert, op 1 oktober 2017 in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Bent u erbij op deze feestelijke dag? Vanaf 1 juni kunt u zich op deze pagina aanmelden!

Fotograaf: Jan Kruys

Zingdag 2014. Fotograaf: Jan Kruys