João Moreira (tenor)

João (1980) studeerde zang aan zowel de Escola Superior de Música in Lissabon als de Évora’s Music Academy in Portugal, waar hij tevens vandaan komt.

Tijdens zijn studie volgde hij veel masterclassses van onder andere Gloria Banditelli, Maria Cristina Kiehr en Gerd Türk.

João heeft als concertsolist meerdere werken gezongen waaronder meer het Weihnachts-Oratorium van J.S. Bach, de Liebeslieder-Walzer van Brahms en de Krönungsmesse van Mozart. Ook heeft hij rollen als Orpheus van Fernando N. Lobo en Agostinho in Orquídea van Jorge Salgueiro als operasolist gezongen. Door zijn passie voor kamermuziek besloot hij naar Nederland te gaan. Hij zingt onder meer bij de Nederlandse Bachvereniging, het Egidius Kwartet, Vox Luminis, het Currende Ensemble en Cappella Amsterdam.

João maakt sinds 2009 deel uit van het Nederlands Kamerkoor.