Karin van der Poel (alt)

Karin (1962) studeerde aanvankelijk piano en schoolmuziek maar ontdekte dat ze zingen het leukst vond. Ze heeft meerdere opleidingen afgerond, waaronder Docerend en Uitvoerend Musicus bij de Hogeschool van Kunsten en Solozang bij het Utrechts Conservatorium bij Eugenie Dittewig.

Karin heeft als liedzangeres een uitgebreid, voornamelijk 20ste eeuws repertoire. Ze is een veel gevraagde soliste in diverse oratoria van Bach tot Durufle en verzorgt regelmatig premières van nieuwe composities van o.a. Bernard van Beurden, Joost Kleppe en Lowell Dijkstra. Verder is Karin sinds 2006 zangdocente bij het Utrechts Conservatorium.

Karin heeft twee kinderen die ook met muziek bezig zijn, haar dochter studeert jazz-zang en haar zoon is geluidstechnicus. Ze woont in Utrecht samen met haar man en twee katten.

Karin maakt sinds 1992 deel uit van het Nederlands Kamerkoor.