Bethany Shepherd (sopraan)

Bethany Shepherd (1989) ontdekte haar stem per ongeluk tijdens het dansen in musicals in haar geboorteplaats Armidale,Australië. Ze besloot haar muzikale opleiding voort te zetten door een Bachelor of Music in Performance te volgen aan het Queensland Conservatorium of Music. Nadat ze een passie had ontdekt voor historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijken, verhuisde ze in 2013 naar Nederland om een ​​Master in Oude Muziek te volgen aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Naast het NKK zingt Bethany met zangeres bij vele Nederlandse ensembles waaronder het Groot Omroepkoor en de Nederlandse Bachvereniging. Tijdens haar studie aan het Koninklijk Conservatorium creëerde ze samen met vrienden het ensemble Le Voci delle Grazie, gespecialiseerd in vrouwelijke vroeg-Italiaanse barokmuziek. Met deze groep trad ze op op festivals voor oude muziek in heel Europa en nam ze deel aan het prestigieuze EEEMERGING+ programma ter ondersteuning van jonge getalenteerde oude-muziekensembles.

Als soliste heeft Bethany oratoriumrepertoire gezongen van componisten als Bach, Händel, Vivaldi en Graun. Op het operapodium zong ze onder meer de rollen van La Fée (Cendrillon, Massenet), Belinda (Dido en Aeneas, Purcell) en Norina (Don Pasquale, Donizetti).

Naast zingen houdt Bethany van dansen, lezen en bakken – zowel van het koken als van het eten! Ze heeft een erg verwende kat.

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*