Persbericht – lancering crowdfunding

CLAES IVERSEN KLEEDT HET NEDERLANDS KAMERKOOR

Nederlands Kamerkoor lanceert crowdfundingsactie voor nieuwe concertkleding

Op 9 september is in Utrecht de crowdfundingsactie ‘Claes Iversen kleedt het Nederlands Kamerkoor’ gelanceerd. Doel is om via het platform voordekunst.nl binnen zes weken €15.000 in te zamelen voor de productie van nieuwe concertkleding voor de zangers van het Nederlands Kamerkoor. Het koor gaat een samenwerking aan met modeontwerper Claes Iversen, wiens ontwerpen eerder al werden gedragen door bekendheden als Máxima en Carice van Houten.

De Amsterdamse ontwerper Iversen won de afgelopen jaren verschillende prijzen en maakte ontwerpen voor talloze bekendheden. Voor de productie van deze kledinglijn roept het koor nu de hulp in van het publiek. “De stijl van Claes past ons perfect, vanwege zijn tegelijk tijdloze én innovatieve ontwerpstijl.”, zegt Tido Visser, directeur van het koor. “We horen al meer dan 80 jaar bij de wereldtop, en dat moeten we ook uitstralen op het podium. Kleding maakt daar een heel belangrijk onderdeel van uit. De laatste tien jaar was die uitstraling van ondergeschikt belang: we gaven de mooiste concerten, in Nederland en daarbuiten, maar geld voor nieuwe kleding was er niet. Wij waren ons er steeds sterker van bewust – en het publiek liet ons dat ook steeds vaker weten: de muziek klinkt nóg mooier als niet alleen de stemmen, maar ook de kleding van de zangers met elkaar in overeenstemming zijn.”

Op het platform voordekunst.nl kan gedoneerd worden in ruil voor een tegenprestatie. Fans kunnen met hun favoriete zanger op de foto, er zijn uitnodigingen voor exclusieve mode-evenementen te vergeven en donateurs kunnen hun eigen naam laten borduren in de nieuwe kleding van hun favoriete zanger.

Mensen die de nieuwe ontwerpen willen zien moeten nog even geduld hebben: de presentatie van de nieuwe kleding staat gepland voor de eerste helft van 2020.

Over het Nederlands Kamerkoor

Het Nederlands Kamerkoor behoort al ruim 80 jaar tot​ de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen, en met spannende samenwerkingen. Het koor wordt geroemd door critici in binnen- en buitenland: “Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble”, aldus de Volkskrant (2016). Sinds 2015 is Peter Dijkstra chef-dirigent van het koor.

Noot voor de redactie
Beeldmateriaal in hoge resolutie is hier te downloaden.

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*