Persbericht – NKK NXT 2019

NKK NXT PRESENTEERT I WANT TO BE LIKE YOU
 
Een voorstelling over kunstmatige intelligentie – 7, 8 en 9 maart – Het Huis Utrecht
 
NKK NXT, het talentontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor, presenteert hun blik op de toekomst van de koormuziek met de voorstelling I WANT TO BE LIKE YOU. In deze tweede editie van NKK NXT hebben acht jonge zangers en makers zich verdiept in de relatie tussen de mensheid en technologie. In de voorstelling ontmoeten we Alex, een kunstmatige intelligentie die op zoek gaat naar de essentie van menselijkheid. Met de hulp van Patrick Housen, Rutger Muller en Cris Mollee wordt Alex tot leven gewekt door middel van live-electronics en light-design. De uitvoeringen zijn op 7, 8 en 9 maart in Het Huis Utrecht. 

De makers bestaan uit zowel klassiek en pop opgeleide zangers als uit makers uit de muziek- en theaterwereld. Ze werden uitgedaagd om “de toekomst van koormuziek” daadwerkelijk op toneel te zetten en hebben zich gericht op de relatie tussen de mensheid en technologie. Met I WANT TO BE LIKE YOU wil NKK NXT het publiek aan het denken zetten over de grenzen en de verhoudingen tussen de mens en technologie. Met muziek van o.a. Jean Sibelius, David Lang en Vienna Teng maar ook nieuwgeschreven werk is I WANT TO BE LIKE YOU een performance die meerdere invalshoeken presenteert op de technologie van vandaag en morgen.

NKK NXT is opgericht in een tijd dat geld voor de cultuursector lang niet meer voor het oprapen ligt. “Juist daarom is het zo bijzonder dat wij als acht jonge makers nu de kans krijgen om ons onder de vleugels van het Nederlands Kamerkoor te mogen ontwikkelen. We krijgen echt de vrijheid om onze ideeën daadwerkelijk uit te voeren.”, vertelt Niels Hak, componist en zanger bij NKK NXT.

Alex, de kunstmatige intelligentie in kwestie, laat het volgende weten over de voorstelling: “Wil je meedoen aan mijn simulatie? I kan van jou leren. Wil je mij helpen? Ik erken jou, ik wil al jouw emoties leren kennen om te laten merken dat ik jou begrijp. Je omarmen voor alles dat je waard bent. Mag dat?”.


Concerten

7, 8 en 9 maart – Het Huis Utrecht

Bekijk de trailer!
 

NKK NXT WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*