Persbericht – Operadagen Awards 2019

PERSBERICHT: NEDERLANDS KAMERKOOR VALT IN DE PRIJZEN BIJ OPERADAGEN AWARDS 2019

Het Nederlands Kamerkoor heeft een Operadagen Award 2019 gewonnen. De prijs is voor gezelschappen en artiesten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van hedendaagse opera en muziektheater. De jury was lovend over de gedurfde keuzes, de hoge artistieke kwaliteit en de spannende samenwerkingen van het koor. “Het Nederlands Kamerkoor blijft een avontuurlijke standaard zetten voor vocale ensembles wereldwijd,” zo oordeelde de adviescommissie. De uitreiking vond plaats tijdens het GALA! van de Operadagen Rotterdam.

Tido Visser, algemeen en artistiek directeur van het Nederlands Kamerkoor, nam de prijs namens het koor in ontvangst. “Deze prijs is een prachtige erkenning voor de producties die wij – samen met onze partners – de laatste jaren hebben ontwikkeld. Kunst moet altijd urgent zijn, en dat laten we terugkomen in de inhoudelijke en artistieke ontwikkeling van onze producties.” De adviescommissie, bestaande uit o.a. Guy Coolen (Rotterdamse Operadagen) en Jörgen Tjon a Fong (Urban Myth), was hier dan ook zeer over te spreken: “Het is inspirerend hoe een gezelschap met een zeer lange staat van dienst steeds opnieuw weet te verrassen met gedurfde en kwalitatieve keuzes. Het deinst er niet voor terug om spannende samenwerkingen aan te gaan op het vlak van muziektheater, zoals recentelijk met De Warme Winkel en de Huang Yi Studio+. Van grote kracht zijn eveneens de ‘adoptie’ van amateurkoren en het rijke talentontwikkelingstraject NKK NXT.”

Biografie Nederlands Kamerkoor

Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot​ de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen, en met spannende samenwerkingen. Het koor wordt geroemd door critici in binnen- en buitenland: “Geweldig zingend Kamerkoor is behalve origineel ook relevant bezig”, aldus het NRC Handelsblad (2019). Sinds 2015 is Peter Dijkstra chef-dirigent van het koor.

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*