Persbericht – Weihnachtsoratorium 2019

PERSBERICHT: NEDERLANDS KAMERKOOR VOERT WEIHNACHTS-ORATORIUM UIT MET AKADEMIE FÜR ALTE MUSIK BERLIN

o.l.v. chef-dirigent Peter Dijkstra

Jauchzet, frohlocket! Het Nederlands Kamerkoor luidt de kerst feestelijk in met Bach’s Weihnachts-Oratorium, samen met de vermaarde Akademie für Alte Musik Berlin. Het koor voert Bach’s meesterwerk voor kerst uit in Amsterdam, Utrecht, Leeuwarden, Leiden en Lochem van 19 t/m 22 december. Onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra klinkt het volledige Weihnachts-Oratorium: van de welbekende paukenslagen in de cantate voor Eerste Kerstdag tot de feestelijke trompetten in die voor Driekoningen.

Ook dit jaar zal de combinatie van koor, orkest en solisten garant staan voor een onvergetelijke muzikale kerst. De Finse tenor Topi Lehtipuu neemt de rol van de evangelist voor zijn rekening, vergezeld door gerenommeerde solisten als Hannah Morrison (sopraan), Maarten Engeltjes (countertenor) en Matthias Winckhler (bas). Het uitvoeren van het Weihnachts-Oratorium is sinds een aantal jaar een vooraanstaande muzikale kersttraditie van het Nederlands Kamerkoor. Elk jaar worden andere topensembles uitgenodigd om samen met het koor en chef-dirigent Peter Dijkstra steeds weer prikkelende en ontroerende uitvoeringen te verzorgen.


Programma

Johann Sebastian Bach Weihnachts-Oratorium, BWV 248 (cantate 1-6)

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
Akademie für Alte Musik Berlin
Peter Dijkstra chef-dirigent

Solisten
Hannah Morrison sopraan
Maarten Engeltjes countertenor
Topi Lehtipuu evangelist, tenor
Matthias Winckhler bas

Speellijst

di. 17 december 2019 19:30
Grote of Sint-Gudulakerk – Lochem

wo. 18 december 2019 19:30
Het Koninklijk Concertgebouw – Amsterdam

vr. 20 december 2019 19:30
Grote of Jacobijnerkerk – Leeuwarden

za. 21 december 2019 19:30
Pieterskerk – Leiden

zo. 22 december 2019 15:00
TivoliVredenburg – Utrecht

OVER HET NEDERLANDS KAMERKOOR

Het Nederlands Kamerkoor behoort ruim 80 jaar tot de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen, en met spannende samenwerkingen. Het leidt tot concerten die ontroeren én prikkelen.

OVER AKADEMIE FÜR ALTE MUSIK BERLIN

De Akademie für Alte Musik Berlin (Akamus) is opgericht in 1982 in Berlijn. Sinds het begin is het één van de meest toonaangevende kamerorkesten geweest op het gebied van authentieke instrumenten  en kan het terugkijken op een ongehoord succesvolle geschiedenis. Akamus is een welkome gast in concertzalen over de hele wereld, met tours naar verre oorden als de VS en Australië. Het orkest wordt in binnen- en buitenland geroemd en heeft vele prijzen gewonnen.

NOOT VOOR DE REDACTIE/NIET VOOR PUBLICATIE
Beeldmateriaal in hoge resolutie en uitgebreide biografieën zijn te vinden in onze perskit.

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*