Zingen doe je samen!

Nederlands Kamerkoor zoekt koren voor Zingen doe je samen!

Zingen doe je samen! is het educatieprogramma van het Nederlands Kamerkoor speciaal gericht op amateurkoren. Het Nederlands Kamerkoor wil hiermee de handen ineenslaan met de 1,7 miljoen koorzangers in Nederland en samen werken aan een rijke koorcultuur in Nederland. Gekoppeld aan onze concerten geven wij daarom steeds vaker masterclasses op maat. Als u met uw koor deelneemt maakt u bovendien kans om op te treden als voorprogramma van een Nederlands Kamerkoor concert bij u in de buurt. In het seizoen 2020-2021 zijn er weer een aantal koren die als voorprogramma optreden bij concerten van het Nederlands Kamerkoor, bekijk onze concertagenda voor meer informatie!

 

Het traject bestaat uit 2 onderdelen: een workshop door een zanger van het Nederlands Kamerkoor, en een optreden als voorprogramma bij een concert in de buurt.

Workshop

  • De inhoud van de workshop wordt in overleg vastgesteld; op basis van de wensen van het koor wordt een passende coach gezocht.
  • Een workshop duurt ±5 uur (excl. pauze) en neemt dus een volle dag in beslag; er is ook de mogelijkheid om de coach langs te laten komen bij een reguliere repetitie.
  • De workshop wordt idealiter gepland 3-6 weken voorafgaand aan het voorprogramma.
  • De dirigent wordt geacht aanwezig te zijn: de coach neemt niet de rol van dirigent op zich, maar vormt de schakel tussen de dirigent en de koorzangers.
  • Kosten voor de workshop zijn €400 excl. 21% btw + reiskosten coach.*
  • Een workshop zónder optreden als voorprogramma is ook mogelijk.

Voorprogramma

  • Een optreden als voorprogramma is mogelijk wanneer een concert in de buurt plaatsvindt waarbij het deelnemende koor een passend programma kan voorbereiden.
  • Het voorprogramma vindt plaats 30 minuten vóór aanvang van het hoofdprogramma en is vrijblijvend te bezoeken door het publiek. Gemiddeld bezoekt 75% van het publiek ook het voorprogramma.
  • Koorleden die optreden als voorprogramma mogen daarna gratis naar het concert van het Nederlands Kamerkoor, en ontvangen bovendien een reductiekaart voor vrienden/familie.
  • Voorafgaand aan het concert mag het deelnemende koor de voorrepetitie van het Nederlands Kamerkoor bijwonen.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meedoen aan Zingen doe je samen! met je eigen koor? Meld je dan nu aan door dit formulier in te vullen! We nemen dan contact met je op om alle details af te stemmen. Heb je eerst andere vragen? Mail naar naar Anna Hart via anna.hart@nederlandskamerkoor.nl.

Nu aanmelden voor Zingen doe je samen

 


*De kosten voor de workshop worden verminderd wanneer koorleden zich aanmelden als tientjessupporter van het Nederlands Kamerkoor: een laagdrempelig donateurschap van slechts €10 per jaar. Voor elke aanmelding als tientjessupporter wordt het totaalbedrag van €400,- verminderd met €10,-. Kosten voor een kortere workshop (3 uur) zijn €300 excl. 21% btw + reiskosten.

 

Zingen doe je samen! wordt mede mogelijk gemaakt door:

Print                  VSBfonds PAY-OFF CMYK

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid