Podcast ‘Lang leve de professionele koren’ – Koornetwerk Nederland

6 juli 2023

 

In de podcastserie ‘Een en al koor’ van Koornetwerk Nederland, in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor, nemen we je mee op reis door het veelzijdige korenlandschap op zoek naar kracht en vitaliteit en een route richting een sterke en verbonden koorsector.

In aflevering 5 – getiteld ‘Lang leve de professionele koren’ – kijken we naar de bijzondere positie van professionele koren. Wat is hun belang voor de gehele koorsector? Wat is er nodig om hun verhaal te blijven uitdragen? En hoe kunnen professionele- en amateurkoren elkaar ondersteunen? In deze aflevering van Een en al Koor krijg je een inkijkje in de keuken van 3 koren: het Nederlands Kamerkoor, ZO! Gospel Choir en het closeharmonykoor DeKoor. Aan het woord komen o.a. artistiek leider Tido Visser (Nederlands Kamerkoor), directeur-bestuurder Gordon Cruden (ZO! Gospel Choir), zanger en pr-man Hessel Wiersema (DeKoor), Jantien Westerveld (Meer Muziek in de Klas) en Daphne Wassink (Koornetwerk Nederland).

Als luisteraar/koorlid kun je deel uitmaken van deze podcastserie door jouw ervaringen met koorzang, vragen en bruisende ideeën te delen via podcastkoornetwerk@gmail.com.

Meer informatie vind je op www.koornetwerk.nl.

Samenstelling: Gerard van den Berg (Verhaal Mij)
Productie: Froukelien IJntema

Muziek:
* Muziek uit voorstelling ‘Uncut’ van Nederlands Kamerkoor, ism met BL!NDMAN & ORBI. Idee en compositie: Renske Vrolijk; concept, libretto en muziekdramaturgie: Annechien Koerselman; libretto: Wendela de Vos; visuals: Lise Bruyneel; mise en espace: Tido Visser.

* Zo! Gospel Choir in Paradiso: ‘Old school medley’, ‘Steal away’ en ‘My Reedemer’

* Dekoor Close Harmony: ‘Indodana’, ‘Can’t feel my face’, ‘Nica’s dream’ van album ‘Range’. Dirigent: Christoph Mac-Carty

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam
*