Recensie door onze vrijwilliger: Mirabile Mysterium door Wim Koevoets

9 december 2020
Het Nederlands Kamerkoor kan rekenen op een trouwe groep vrijwilligers door het hele land, die altijd bereid zijn om hand- en spandiensten te verrichten en als host en eerste aanspreekpunt te fungeren tijdens onze concerten. Vanwege de coronamaatregelen zijn deze vrijwilligers momenteel minder zichtbaar, dus geven we ze graag op een andere manier een podium: ze vertellen kort iets over een cd van het Nederlands Kamerkoor die ze geluisterd hebben. Hieronder bijt Wim Koevoets de spits af met een verslag over Mirabile Mysterium!

 

Mirabile Mysterium: het grote mysterie van de geboorte van Jezus. Ik prik een tijd dat ik alleen thuis ben om deze cd rustig te beluisteren. Het blijkt een aangename verrassing. Dit is zeker geen cd om bij het kerstdiner op te zetten als achtergrondmuziek. Er staat niets van het bekende kerstrepertoire op (niks mis mee overigens), maar bevat een mooie verzameling van (voor mij onbekende) muzikale pareltjes. 

Je waant je op een ontdekkingsreis door het Europa in de Middeleeuwen waarbij landen en tijden elkaar steeds afwisselen. Zo worden een aantal onderwerpen rondom het Kerstverhaal muzikaal belicht en dit maakt je steeds benieuwd waar het volgende nummer je weer brengt.

Mijn eerste kennismaking met Paul Van Nevel was tijdens een concert in de Grote Kerk in Leeuwarden. Wat toen indruk op me maakte is de rust en diepte waarmee hij het NKK door zo’n concert leidt. In gedachten zie ik Paul bezig met de uitvoering van de werkjes op deze cd. Daarbij zorgen de minimale begeleiding en de zang van het NKK voor een sfeer van rust en welbehagen. Zoals dat bij Kerstmis hoort.

Als u zichzelf deze kerst wilt verwennen, koop dan deze cd en plan rondom de kerstdagen een ontspannen uurtje voor uzelf. Om even te genieten van mooie, wat andere kerstmuziek. 

Wim Koevoets, gastheer NKK

 

De cd Mirabile Mysterium is te koop in de webshop van het Nederlands Kamerkoor! Houdt u wel rekening met vertraagde verzending i.v.m. de coronamaatregelen. 

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*