Nalaten aan het Nederlands Kamerkoor

In onze ogen vormen kwetsbaarheid als kracht en verbondenheid de kern van samenzang. En zijn dat precies de eigenschappen die de wereld van nu zo node ontbeert. Met projecten die artistiek én maatschappelijk grenzen verleggen, willen wij ons inzetten voor een betere wereld. Nu en in de toekomst. Als Nederlands Kamerkoor willen wij daarom dat uw nalatenschap betekenisvol is. Nu en in de toekomst. Nalaten met een voetafdruk.

Over het Nederlands Kamerkoor

Het Nederlands Kamerkoor behoort al bijna 90 jaar tot de absolute wereldtop. Met meer dan 80 concerten per jaar op de belangrijkste podia in binnen- en buitenland zet het Nederlands Kamerkoor onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra verrassende, overrompelende en vernieuwende programma’s neer die de grenzen van samenzang verkennen.

Het NKK heeft de afgelopen jaren – ondanks de pandemie – urgente, relevante kunst mogen maken. Over de kracht van de vrouw. Over dementie. Over oorlog, vroeger en nu. Over transgender. Over idealisme versus sarcasme, over klimaatverandering, en over passie tijdens de pandemie. Verhalen die we vertelden samen met acteurs, videokunstenaars, dichters, regisseurs, politici, performance kunstenaars, spoken word artiesten, modeontwerpers, journalisten, en componisten uiteraard.

Altijd met het ademende en adembenemende wapen van de koorzang als hoofdbestanddeel.

“Het Nederlands Kamerkoor heeft de vinger aan de pols van de tijdgeest, het raakt en verbindt mensen, het beïnvloedt de tijdgeest zelf. De wereld heeft het Nederlands Kamerkoor nodig, in deze tijden meer dan ooit.”

Olivier Sueur, secretaris St. Fonds NKK Mecenaat

 

Waarom nalaten aanhet Nederlands Kamerkoor?

Onze grensverleggende programma’s komen tot stand dankzij onze donateurs. Net als ons ontwikkelingstraject voor jonge professionals, NKK NXT, waar net afgestudeerde zangers worden opgeleid tot ensemblezangers van de toekomst. Of onze Zingdagen door het hele land, waar we de vele amateurzangers die Nederland rijk is inspireren, en omgekeerd. Zo houden we koormuziek als kunstvorm springlevend en dragen we eraan bij dat mensen nog generaties lang van koormuziek kunnen blijven genieten. Maar dat kunnen we niet alleen.

Hoe werkt het?

Klopt uw hart sneller bij het luisteren naar de adembenemende klanken van het Nederlands Kamerkoor? Vindt u het belangrijk dat toekomstige generaties ook geraakt en geïnspireerdworden door koormuziek van topkwaliteit? Door na te laten aan het Nederlands Kamerkoor krijgt uw geld een mooie en betekenisvolle bestemming. Er bestaan meerdere mogelijkheden, zoals een erfstelling, een legaat of een fonds op naam. We denken graag met u mee, als u daar prijs op stelt.

Dankzij uw nalatenschap kunnen we ervoor zorgen dat het Nederlands Kamerkoor en koormuziek als springlevende kunstvorm de wereld blijven raken, inspireren en verbinden. Nu en in de toekomst.

HEEFT U NOG VRAGEN?
Voor vragen over nalaten aan het Nederlands Kamerkoor kunt u contact opnemen met Margriet Stok
margriet.stok@nederlandskamerkoor.nl 

+31 (0) 30 230 30 24

 

NKK Fonds

Om de band met de grote gevers te versterken en deze groep verder uit te breiden werd medio 2020 het NKK Fonds opgericht, waar grotere schenkingen, donaties en nalatenschappen worden ondergebracht. Nieuwe Nobelkringleden sluiten een periodieke overeenkomst af met het NKK Fonds. Het bestuur van het NKK Fonds waarborgt dat uw gift rechtstreeks bijdraagt aan bijzondere projecten van het Nederlands Kamerkoor. Lees hier meer over de doelstellingen en het bestuur van dit fonds.

Meer lezen over het NKK Fonds

 

Op de hoogte blijven? Ontvang maandelijks concertinformatie, filmpjes, nieuws en meer…

Lees ons privacybeleid

"*" geeft vereiste velden aan

Postcode*