NKK Fonds

Medio 2020 werd de Stichting Fonds NKK Mecenaat (NKK Fonds) opgericht.  Grotere periodieke donaties worden sindsdien afgesloten met het NKK Fonds. Doel van oprichting van het NKK Fonds is om de band met de grote gevers te versterken en deze groep de komende jaren verder uit te breiden.

Het NKK Fonds werft grotere particuliere schenkingen die via het fonds ten goede komen aan het NKK. Het NKK doet, indien nodig, aanvragen bij het fonds voor hulp bij financiering van bepaalde projecten. Daarnaast is een belangrijke doelstelling voor het Fonds om een reserve op te bouwen waar het koor – ook in tijden van een veranderend politiek landschap of door tegenvallende resultaten – op terug kan vallen.

Bestuur

Het bestuur van dit Fonds zet zich in om particuliere middelen te werven die via het Fonds ten goede komen aan het Nederlands Kamerkoor. Het NKK Fonds wordt in praktische en logistieke taken ondersteund door de stafmedewerkers en directie van het Nederlands Kamerkoor. Het NKK Fonds heeft een ANBI-status, wat betekent dat uw gift fiscaal aftrekbaar is. Wij informeren u daar graag over.

Wie zijn de bestuursleden van het NKK Fonds? We stellen ze graag aan u voor.

prof. dr. Arnold Schilder voorzitter

“Voor mij is het Kamerkoor een ambassadeur van verbinding. Het verklankt de diepe emoties van het leven, de intense relatie tussen vreugde en verdriet. Wat het Kamerkoor onderscheidt is de combinatie van artistieke professionaliteit, de durf om spannende projecten aan te gaan en de verbondenheid met de wereld. Vergeten is daarvan een perfecte illustratie. Het Kamerkoor is niet alleen bijzonder in wat het kán, maar zeker ook in wat het wíl. Concerten van het NKK dragen bij aan de zin en de kwaliteit van het leven. Iedere keer worden we meegenomen, ook moeilijke muziek wordt toegankelijk. Het NKK verrijkt en boeit. Het laat ons groeien in mens zijn”

Olivier Sueur secretaris

“Het Nederlands Kamerkoor heeft de vinger aan de pols van de tijdgeest, het raakt en verbindt mensen, het beïnvloedt de tijdgeest zelf. De wereld heeft het NKK nodig, in deze tijden meer dan ooit.”

Anna Kesler penningmeester

“De toewijding van de zangers en de organisatie is buitengewoon bewonderenswaardig. Wat mij keer op keer verrast, is hoe snel het koor artistiek inhoudelijk op de actualiteit acteert, met de kwaliteit die altijd uitmuntend is. Er wordt aandacht besteed aan de kleinste details, waardoor je ook niet meer kan spreken van zomaar een topkoor, het is kunst in de overtreffende trap.”

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om het Nederlands Kamerkoor te steunen? Bekijk hier de mogelijkheden. Wilt u contact opnemen met het NKK Fonds of de bestuursleden? Dat kan via fonds@nederlandskamerkoor.nl of 030 230 30 24.

De ANBI-gegevens van het NKK Fonds kunt u vinden op deze pagina.