NKK Fonds

Medio 2020 werd de Stichting Fonds NKK Mecenaat (NKK Fonds) opgericht.  Grotere periodieke donaties worden sindsdien afgesloten met het NKK Fonds. Doel van oprichting van het NKK Fonds is om de band met de grote gevers te versterken en deze groep de komende jaren verder uit te breiden.

Het NKK Fonds werft grotere particuliere schenkingen die via het fonds ten goede komen aan het NKK. Het NKK doet, indien nodig, aanvragen bij het fonds voor hulp bij financiering van bepaalde projecten. Daarnaast is een belangrijke doelstelling voor het Fonds om een reserve op te bouwen waar het koor – ook in tijden van een veranderend politiek landschap of door tegenvallende resultaten – op terug kan vallen.

 

Bestuur

Het bestuur van dit Fonds zet zich in om particuliere middelen te werven die via het Fonds ten goede komen aan het Nederlands Kamerkoor. Het NKK Fonds wordt in praktische en logistieke taken ondersteund door de stafmedewerkers en directie van het Nederlands Kamerkoor. Het NKK Fonds heeft een ANBI-status, wat betekent dat uw gift fiscaal aftrekbaar is. Wij informeren u daar graag over.

Wie zijn de bestuursleden van het NKK Fonds? We stellen ze graag aan u voor.

 

prof. dr. Arnold Schilder voorzitter

“Voor mij is het Kamerkoor een ambassadeur van verbinding. Het verklankt de diepe emoties van het leven, de intense relatie tussen vreugde en verdriet. Wat het Kamerkoor onderscheidt is de combinatie van artistieke professionaliteit, de durf om spannende projecten aan te gaan en de verbondenheid met de wereld. Vergeten is daarvan een perfecte illustratie. Het Kamerkoor is niet alleen bijzonder in wat het kán, maar zeker ook in wat het wíl. Concerten van het NKK dragen bij aan de zin en de kwaliteit van het leven. Iedere keer worden we meegenomen, ook moeilijke muziek wordt toegankelijk. Het NKK verrijkt en boeit. Het laat ons groeien in mens zijn”

Arnold ging in 2019 op 71-jarige leeftijd met pensioen, na een veelzijdige loopbaan in de accountancy, het bankentoezicht en internationale regelgeving. Hij studeerde theologie en accountancy – samenkomend in een grote interesse in beroepsethiek en professioneel bestuur. Zijn benoeming tot voorzitter van het NKK Fonds is een uitdaging die hij met groot enthousiasme heeft aangenomen: “Het NKK Fonds is medio 2020 opgericht om financiële steun van particulieren voor het Nederlands Kamerkoor aan te moedigen. De officiële naam is Stichting Fonds NKK Mecenaat. Gaius Julius Maecenas was een Romeins staatsman in de eerste eeuw voor Christus, en hij wordt omschreven als een ‘beschermer en sponsor van de kunst’. Het Nederlands Kamerkoor kan er daarvan niet genoeg hebben!”

 

 

Olivier Sueur secretaris

“Het Nederlands Kamerkoor heeft de vinger aan de pols van de tijdgeest, het raakt en verbindt mensen, het beïnvloedt de tijdgeest zelf. De wereld heeft het Nederlands Kamerkoor nodig, in deze tijden meer dan ooit.”

Al sinds zijn jeugd heeft Olivier een grote liefde voor zang, mede door zijn familie die bij elke gelegenheid samen meerstemmig liederen zong. Tijdens zijn rechtenstudie in Amsterdam dienden de bijbaantjes om de vele muziekabonnementen te financieren. Sinds 2015 is Olivier actief bij het Nederlands Kamerkoor betrokken.

 

Anna Kesler penningmeester

“De toewijding van de zangers en de organisatie is buitengewoon bewonderenswaardig. Wat mij keer op keer verrast, is hoe snel het koor artistiek inhoudelijk op de actualiteit acteert, met de kwaliteit die altijd uitmuntend is. Er wordt aandacht besteed aan de kleinste details, waardoor je ook niet meer kan spreken van zomaar een topkoor, het is kunst in de overtreffende trap. Het is voor mij dan ook een voorrecht om onderdeel te zijn van het Nederlands Kamerkoor Fonds. Ik hoop dat we met dit bestuur de traditie kunnen voortzetten en waarborgen waarbij veel liefhebbers het Nederlands Kamerkoor steunen. Zodat we nog lang kunnen genieten van nog zoveel moois wat het koor ons te bieden heeft”.

Anna heeft veel ervaring in de culturele sector en daarbuiten op het gebied van sponsoring, fondsenwerving en het mecenaat. Op dit moment werkt ze als Hoofd Development en Filantropie voor het Utrechtse Centraal Museum. Met haar eigen adviesbureau adviseerde ze in het verleden het Nederlands Kamerkoor. Toen is ook de liefde voor koorzang, het koor en de organisatie ontstaan.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om het Nederlands Kamerkoor te steunen? Bekijk hier de mogelijkheden. Wilt u contact opnemen met het NKK Fonds of de bestuursleden? Dat kan via fonds@nederlandskamerkoor.nl of 030 230 30 24.

ANBI

De ANBI-gegevens van het NKK Fonds kunt u vinden op deze pagina.