Praktische informatie voor Vrienden

Margriet Stok – relatiemedewerker
margriet.stok@nederlandskamerkoor.nl | 030-2303027

Aftrekbaarheid en ANBI-Status

Het Nederlands Kamerkoor heeft de Culturele ANBI-status, wat betekent dat u uw gift voor 125% fiscaal kunt aftrekken van de Belasting.Dit geldt zowel voor Gewone giften als Periodieke giften (met een overeenkomst voor een periode van tenminste 5 jaar). Het minimum bedrag van de gift dient €60,- per jaar te zijn om voor dit belastingvoordeel in aanmerking te komen.

Wilt u meer informatie over dit extra fiscale voordeel, kijk dan op: www.belastingdienst.nl/Geefwet.

Rekenvoorbeeld:

Het bruto jaarinkomen van mevrouw Van der Wiel bedraagt € 35.000

Schermafbeelding 2015-10-13 om 16.19.51

Bovenstaande rekenvoorbeelden gaan uit van wetgeving anno 2015. De Geefwet is de komende jaren mogelijk aan veranderingen onderhevig. Wij informeren u graag over de laatste stand van zaken.

Opgave bij de belastingdienst

Voor een  Periodieke gift heeft u een Overeenkomst Periodieke Giften nodig van de Belastingdienst. U kunt dit formulier bij ons opvragen, indien u dit nog niet ontvangen heeft. Op dit formulier dient u een RSIN nummer en transactienummer in te vullen.

• RSIN-nummer is 002952245
  • Voor een transactienummer dient u contact met ons op te nemen. Dan kennen wij het nummer aan uw gift toe.